Kanada'daki Sel Felaketinde Can Kaybi 4'E Yükseldi

Kanada’da sel felaketinin yasandigi British Columbia eyaletinde 3 kisinin daha cansiz bedenine ulasilmasi ile can kaybi 4’e yükseldi.

Kanada'daki Sel Felaketinde Can Kaybi 4'E Yükseldi


Kanada’nin British Columbia eyaletinde bu hafta etkili olan siddetli yagislar sel felaketine neden olmus, eyalette olaganüstü hal (OHAL) ilan edilmisti. Sel felaketi nedeniyle 18 bin kisinin evlerinden tahliye edildigi eyalette, arama-kurtarma çalismalari sirasinda 3 kisinin daha cansiz bedenine ulasilmasi ile toplam can kaybi 4’e yükseldi.

Kanada Kraliyet Atli Polisi tarafindan yapilan açiklamada, söz konusu cansiz bedenlerin Agassiz’in dogusunda Otoyol 7’de ve Otoyol 99’un Duffy Lake Yolu olarak bilinen bölümünde bulundugu ve 3 erkege ait oldugu aktarildi. Açiklamada ayrica, sel felaketinden kaybolan 5’inci kisiyi arama çalismalarinin askiya alindigi fakat söz konusu kisinin hayatini kaybedenler arasinda sayilmadigi ifade edildi.

Akaryakit kullanimina kisitlama getirilmisti

Eyalette, selde hasar gören otoyol aginin onarilmasi sirasinda trafige ve tedarik zincirindeki aksamalar nedeniyle akaryakit kullaniminin 1 Aralik’a kadar kisitlama getirilmisti. Kisitlama karariyla sürücülerin sadece 30 litreye kadar yakit almasina izin veriliyor.
Kaynak: İHA