Erzurum'daki Depremde Evleri Hasar Görenler Geceyi Çadirda Geçirecek

Depremde evi hasar gören Muhammet Kirmaci: 'Allah razi olsun su anda arkadaslar çalisiyor. Bu gece evlerde kalamayiz. Evimizde kalamayacak kadar hasar var. Su an devlet bütün imkanlariyla köylerimizde çalisiyor'

Erzurum'da merkez üssü Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklügündeki depremde evleri hasar gören vatandaslar geceyi çadirlarda geçirecek.

Depremin ardindan ilçeye bagli Topçu, Söylemez ve Duatepe mahallelerine giden AFAD, Kizilay, Jandarma ile Büyüksehir Belediyesi ekipleri, vatandaslarin yemek ve barinma ihtiyaçlarini karsilamaya devam ediyor.

Bazi evlerin hasar gördügü ve ahirlarin yikildigi mahallelerde bir yandan vatandaslara yemek dagitan ekipler, bir yandan da bölgeye çadir kurulmasi için yogun çalisiyor.

Ekiplerin çadir kurmalarina vatandaslarin yani sira jandarma ekipleri de destek oluyor.

Evi hasar gören vatandaslardan Muhammet Kirmaci, AA muhabirine, gece çadirda geçireceklerini söyledi.

Evlerinde kalamayacak kadar hasar olustugunu ifade eden Kirmaci, "Allah razi olsun su anda arkadaslar çalisiyor. Bu gece evlerde kalamayiz. Evimizde kalamayacak kadar hasar var. Su an devlet bütün imkanlariyla köylerimizde çalisiyor." dedi.

Kirmaci, hava sicakliginin sifirin altina düstügünü ifade ederek, hayvanlarin soguktan etkilenmemesi için mahalledeki saglam ahirlara koyduklarini dile getirdi.

Vatandaslardan Fehim Kirmaci da depremden sonra evinin çesitli yerlerinde hasar olustugunu anlatarak, çocuklariyla AFAD'in kurdugu çadirda geceyi geçirecegini aktardi.

Tahir Kirmaci ise "Dagda hayvanlari otlatiyordum, çocuklarim evdeydi. Telefonla bana deprem oldugu söylendi ve hemen geldim. Evim ve ahirim yikilmisti. Su an evde oturacak durum yok. Allah razi olun devletimiz yanimizda, bu gece çadirda kalacagiz." seklinde konustu.

Ilçeye bagli mahallelerde evleri hasar gören vatandaslara AFAD ekiplerinin çadir intikali ise devam ediyor.

Kaynak: AA