Amasya'da Yaliboyu Evleri Ve Kral Kaya Mezarlari Turuncu Renk Ile Aydinlatildi

Amasya'da Yaliboyu Evleri ve Kral Kaya Mezarlarinin bulundugu alan, 2-8 Kasim Lösemili Çocuklar Haftasi dolayisiyla farkindalik olusturmak amaciyla turuncu renk ile aydinlatildi.



Amasya Il Özel Idaresi tarafimdan, 2-8 Kasim Lösemili Çocuklar Haftasi dolayisiyla çocuklarin fiziki ve sosyal hayatlarinda yasadiklari sikintilara dikkati çekmek, lösemi ile mücadele eden çocuklara destek olmak amaciyla, Yaliboyu Evleri ve Kral Kaya Mezarlarinin bulundugu alandaki isiklar turuncu renk yapildi.

Amasya Saglik Müdürü Dr. Öner Nergiz, tedavisi süren lösemili çocuklara destek olduklarini göstermek için tarihi mekanlarin isiklarini löseminin rengi olan turuncuya çevirdiklerini söyledi.

Löseminin nedenleri arasinda, çevresel etkenler, genetik, beslenme aliskanliklari ve kimyasal ilaç kullanimi oldugunu anlatan Nergiz, sözlerini söyle sürdürdü:

"Lösemi daha çok çocukluk çaginda görülen bir hastalik. Dünya Saglik Örgütü verilerine göre her üç kanser hastasinin bir tanesi lösemi hastasidir. Daha çok 2-6 yas arasinda görülür. Löseminin tedavisi ülkemizde iyi sartlarda yapilmaktadir. Bunun için devletimiz her türlü imkani saglamaktadir. Sosyal güvencesine bakilmaksizin, hastanelerimizde tedavisi yapilmaktadir. Daha çok kemoterapi, radyoterapi ve kemik iligi nakli gibi tekniklerle yapilmaktadir.”

Kaynak: AA