'6 Milyar Dolar Dünyadaki Açligi Çözmeyecek, Fakat 42 Milyon Insani Açligin Esiginde Kurtaracak'

ABD merkezli Tesla firmasinin CEO’su Elon Musk, Birlesmis Milletler Dünya Gida Programi (WFP) Genel Müdürü David Beasley’in açiklamasinin ardindan 6 milyar dolarlik Tesla hissesini satacagini ve geliri, paranin dünyadaki açligi nasil çözecegini gösterebilirse WFP’ye bagislayacagini belirtti. Musk, "WFP, 6 milyar dolarin dünyadaki açligi nasil çözecegini tam olarak açiklayabilirse, Tesla hissesini hemen simdi satacagim ve bunu yapacagim" dedi.

'6 Milyar Dolar Dünyadaki Açligi Çözmeyecek, Fakat 42 Milyon Insani Açligin Esiginde Kurtaracak'
Geçtigimiz hafta Birlesmis Milletler Dünya Gida Programi (WFP) Genel Müdürü David Beasley yaptigi açiklamada, ABD merkezli Tesla firmasinin CEO’su Elon Musk, Amazon’un kurucusu ve sahibi Jeff Bezos ile birkaç milyarderleri daha açligi sona erdirmek için "tek seferlik" bir adim atmaya çagirmisti. Beasley, "Eger onlara ulasamazsak, kelimenin tam anlamiyla ölecek olan 42 milyon insana yardim etmek için 6 milyar dolar. Bu karmasik degil" ifadelerini kullanmisti. Beasley’in açiklamasinin ardindan Musk’dan, 6 milyar dolar ifadesine yönelik açiklama geldi. Musk sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, 6 milyar dolarlik Tesla hissesini satacagini ve geliri, paranin dünyadaki açligi nasil çözecegini gösterebilirse WFP’ye bagislayacagini kaydetti.

Musk, "WFP, 6 milyar dolarin dünyadaki açligi nasil çözecegini tam olarak açiklayabilirse, Tesla hissesini hemen simdi satacagim ve bunu yapacagim. Fakat açik kaynak muhasebesi olmali, böylece halk paranin nasil harcandigini tam olarak görebilir" dedi.



"6 MILYAR DOLAR DÜNYADAKI AÇLIGI ÇÖZMEYECEK, FAKAT 42 MILYON INSANI AÇLIGIN ESIGINDE KURTARACAK"

Elon Musk’in açiklamasinin ardindan WFP Genel Müdürü Beasley, sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, 6 milyar dolarin dünyadaki açligi çözmeyecegini fakat birçok problemin çözülmesine yardimci olacagini kaydetti.

"6 milyar dolar dünyadaki açligi çözmeyecek, fakat jeopolitik istikrarsizligi, toplu göçü önleyecek ve 42 milyon insani açligin esiginde kurtaracak. Korona virüs (Covid-19), savas ve iklim krizleri nedeniyle esi görülmemis bir kriz ve mükemmel bir firtina" ifadelerini kullandi.

Ayrica açiklamasinda, konuyu tartismak için Musk’a görüsme teklif eden Beasley, "Hadi konusalim. Bu, Falcon Heavy uzay araci kadar karmasik degil, ama en azindan konusmamak için çok fazla tehlikede. Bir sonraki uçusta seninle olabilirim. Duyduklarini begenmezsen beni disari at" ifadelerini aktardi. Musk’a, güvenmesi için incelemelerde bulunabilecegini belirten Beasley, "Seffaflik ve açik kaynak muhasebesi için sistemlere sahip oldugumuz konusunda sizi temin ederim. Ekibiniz, bunlardan tamamen emin olmak için bizi inceleyebilir ve bizimle birlikte çalisabilir" dedi.

-IHA-
Kaynak: İHA