GÜNCELLEME - Ankara'da Bir Binada Patlama Meydana Geldi

Patlama sonucu binanin bir bölümü çöktü, baba ile kiz çocugu hayatini kaybetti, 4 kisi yaralandiDETAYLAR VE GELISMELER EKLENDI.

Ankara'nin Keçiören ilçesinde bir binada patlama meydana geldi. Patlama sonucu bir bölümü çöken binadaki baba ile kiz çocugu hayatini kaybetti, 4 kisi yaralandi.

Kizlarpinari Caddesi'ndeki 114 numarali binada meydana gelen patlama sonrasi emniyet, saglik ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Ilk tespitlere göre gaz sizintisi nedeniyle gerçeklestigi tahmin edilen patlama sonucu binanin bir bölümü çöktü.

Olay yerine gelen AFAD ve itfaiye ekipleri arama köpekleri ile göçükte arama-kurtarma çalismasi yapti.

Arama kurtarma çalismalarinda Umutcan Yeter (21), Beyzagül Yokus (15), Irak uyruklu Usame Kahtan (5), hamile Zine Abdülkerim Ahmed El Vahap (26), Muhammed Kahtan (35) ile Melek Kahtan (2) yarali olarak çikarildi ve ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.

Yaralilardan Muhammed Kahtan ile 2 yasindaki kizi Melek, hastanede yapilan müdahalelere ragmen yasamini yitirdi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca, patlamayla ilgili Twitter'dan yaptigi açiklamada, "Keçiören’de meydana gelen patlamada, ayni aileden 2 yaslarinda bir kiz çocugu ve 35 yaslarinda baba hayatini kaybetti. 5 yaslarindaki erkek kardesin ise durumu agir. Hamile annenin tedavisine devam ediliyor." ifadelerini kullandi.

Güvenlik seridi çekilen olay yerinde polis detayli inceleme yapti. Enkaz kaldirma çalismalarina ise sabah devam edilecek.

Hayatini kaybeden Muhammed Kahtan'in Türkiye'ye 5 yil önce geldigi ve OSTIM Organize Sanayi Bölgesi'nde bir oto tamircisinde çalistigi ögrenildi.
Kaynak: AA