Demirci'nin Asirlik Okulu Restore Edilecek

Manisa'nin Demirci ilçesinde, uzun yillar Abdurrahman Serefbey Ilkokulu olarak egitime hizmet veren asirlik bina restore edilecek.

Demirci Kaymakamligi ve Demirci Belediyesi is birligi ile baslatilan çalismalar kapsaminda Manisa Valiligi tarafindan desteklenen tarihi Abdurrahman Serefbey Ilkokulu binasinin yeniden kullanima açilacak.

Manisa Valiligi Yatirim ve Izleme Koordinasyon Baskanligina sunulan projenin onaylanmasinin ardindan ihale süreci de tamamlandi. Demirci Kaymakamligi toplanti salonunda düzenlenen imza töreninde Belediye Baskani Selami Selçuk ve yüklenici firma temsilcisi, proje protokolünü imzaladi.

Demirci Kaymakami Adem Kaya, projeye verdigi destekten dolayi Vali Yasar Karadeniz'e tesekkür etti.

Belediye Baskani Selami Selçuk da Abdurrahman Serefbey Ilkokulunun ilçenin önemli degerlerini yetistirdigini belirterek, "Bu bina yaklasik 100 yili askindir ayakta. Uzun süre egitim yuvasi olarak hizmet verdi. Simdi bu eseri ayaga kaldiracak olmaktan dolayi son derece mutluyuz. Restorasyon tamamlandiktan sonra binada hali deneyimleme atölyesi, hali müzesi alani olusturmayi planliyoruz." dedi.

Kaynak: AA