Kiliçdaroglu'na CHP'li Belediyelerin Isten Çikardiklariyla Helallesme Çagrisi

Memur-Sen Konfederasyon Baskani Ali Yalçin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na, son seçimlerde göreve gelen CHP’li belediyelerin isten çikardiklari çalisanlarla helallesme çagrisinda bulundu.

Kiliçdaroglu'na CHP'li Belediyelerin Isten Çikardiklariyla Helallesme Çagrisi


Eskisehir Egitim Bir-Sen 1 Nolu Sube Teskilat Bulusmasina katilan Memur-Sen Konfederasyon Genel Baskani Ali Yalçin, sendika üyeleri ile bir araya geldi. Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan toplantida konusan Ali Yalçin, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun ‘Helallesme’ sözlerine karsi bir çagrida bulundu.

“Belediye baskanlarinizin isten çikardigi 754 çalisan ile ilk önce helallesin”

Yapilan son yerel seçimlerde CHP’nin kazandigi belediyelerde eleman çikislarinin yapildigini hatirlatan Yalçin, konusmasina söyle devam etti: “Simdi burada da karar aldik, bizim sözlesmelerle son surasiyla çektigimiz resim, sözlesmelerinin beklentileri konusunda yaptigimiz arastirma, olusturdugumuz kamuoyu bir noktaya kadar bizi tasidi. Simdi masada bunu çözüme tasimak için çalisacagiz. Bunun içerisinde Odunpazari Belediyesi basta olmak üzere Antalya’dan tut da Bozüyük’e, Bilecik’e Adana Belediyesine varana kadar özellikle CHP, IYI Parti ve HDP’li belediyelerin 31 Mart’ta seçimleri aldiktan sonra 31 Aralik’a gelmeden sözlesmelilerin eline iki tane yazi tutusturup ‘görülen lüzum üzerine sözlesmeniz yenilenmeyecektir’ diyerek güvencesiz bir sekilde sokaga biraktigi ve isten çikardigi kamu görevlileri basta olmak üzere bu anlamdaki haksizligin önüne geçmek için mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu masa burada umarim vesile olacaktir, gayretimiz bunun için. Biz çogunu yargi kararlariyla döndürdük. En fazla personel atimini Adana, 468 tane sözlesmeli memuru kapinin önüne koydu. Simdi ana muhalefet partisinin baskani geçenlerde bir açiklama yapti, ‘Helallesecegiz’ diyor. Ben buradan sendika baskani olarak kendisine sesleniyorum. Pandemi sürecinde kendisiyle çevrimiçi toplanti yaptik. Baskan, belediye baskanlariniz 754 kisiyi isten attilar, size listeyi gönderiyorum Allah için takipçi olunuz. Siz hiçbir emekçinin ekmegine dokunulmayacaginin garantisi biziz, bunlar için bize gelsin demistiniz. Ama hala onlarin hakki iade edilmedi. Helallesecegiz derse, önce o emekçilerden baslasinlar. Onlarla helallessinler.”

“24 Kasim’da ögretmenin yüzünü güldürün”

Yapilan toplantida 24 Kasim Ögretmenler Günü’nün yaklastigini hatirlatan Ali Yalçin, “24 Kasim’da herkes ögretmenlere iliskin cümle kuracak. Benim siyaset mekanizmasina, Cumhurbaskanimiza, Milli Egitim Bakanimiza buradan söyleyecegim, kesinlikle Ögretmenler Günü’nde bir mesaj atmak degil, bir mesaj vermek. Askida bekleyen, 3 yildir vaat olarak duran 11. Kalkinma Plani’nda 2023 Egitim Vizyonu’nda alti çizilen Ögretmenlik Meslek Kanunu Meclise inmeli ve ögretmenlerin yüzü gülmeli diyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA