Vali Dagli Açiklamasi 'Engellilere Destek Vermeye Devam Edecegiz'

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, engelli vatandaslarin ekonomik ve sosyal hayata etkin katilimini saglamak ve önlerindeki engelleri kaldirarak sorunlarinin çözümünü saglayacak tüm çalismalara her zaman oldugu gibi bundan sonra da azami destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Vali Dagli Açiklamasi 'Engellilere Destek Vermeye Devam Edecegiz'
Engelli vatandaslarin sorunlari, “Otizm Yasam Merkezi - Otizm Kampüsü ve Farkliklarimizla Afette Gönüllüyüz Proje” çalismalarinin görüsüldügü toplanti, Vali Doç. Dr. Zülkif Dagli baskanliginda, ilgili kurum müdürleri, Samsun Engelliler Federasyonu (SAMEF) Baskani Mehmet Akbulut ve yönetim kurulu üyelerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Her insanin birer engelli adayi oldugunu hatirlatarak hayatin tüm alanlarinda engelli vatandaslara yardimci olma hususunda toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düstügünü belirten Vali Dagli, “Engelli vatandaslarimizin esit yasam kosullari içerisinde ekonomik ve sosyal hayata etkin katilimini saglamak ve önlerindeki engelleri kaldirarak sorunlarinin çözümünü saglayacak tüm çalismalara her zaman oldugu gibi bundan sonra da azami destek vermeye devam edecegiz” dedi.

Vali Dagli ayrica, “Farkliklarimizla Afette Gönüllüyüz Projesi” kapsaminda 18-30 yas arasi gençler arasindan 12’si engelli olmak üzere seçilen 30 gence gönüllülük, engellilik, afet gibi konularda egitim verilerek gençlerin afet gönüllüsü olmalari ve lider genç bireyler olarak yetistirilmesinin hedeflendigini vurguladi.
Kaynak: İHA