Sahte Evliya 'Rafet Efendi' Davasinda Cezalar Belli Oldu

Kocaeli’de vatandaslarin dini duygularini kullanarak ev, arsa ve paralarini aldiklari iddiasi ile yargilanan ‘Rafet Efendi’ takma isimli sahis ve beraberindeki kisilerin karar durusmasi bugün görüldü. Mahkeme heyeti, ‘Rafet Efendi’ ve beraberindeki 3 kisiye toplam 9 yil 4 ay 15 gün hapis ile 66 bin 160 TL para cezasina çarptirdi.

Sahte Evliya 'Rafet Efendi' Davasinda Cezalar Belli Oldu


Kocaeli’de kendisini ’Hizir Aleyhisselam’, ‘evliya’, ‘mümin’ olarak tanitip vatandaslardan sadaka adi altinda para, arsa, araba, ziynet esyasi aldigi iddiasiyla 15 sahis yakalanmisti. Gözaltina alinan ‘Rafet Efendi’ kod adi ile taninan Saban Ö. ve beraberindeki 14 üyesini hakkinda istenilen cezalar açiklandi. Kendisini ’Hizir Aleyhisselam’, ’evliya’ gibi sifatlarla tanitan, Allah’la dogrudan görüstügünü iddia ederek ’yüz görümlügü’ adi altinda para aldigi iddiasiyla 11 Ekim 2019 tarihinde tutuklanan, daha sonra ise tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilan Saban Ö. ve beraberindeki 14 sanigin durusmasi Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde devam etti.

"Toplam 9 yil 4 ay 15 gün hapis ve 66 bin 160 TL para cezasi"

‘Suç islemek amaciyla örgüt kurma, örgüte üye olma, örgüte yardim etme, dini inanç ve duygularin istismar edilmesi suretiyle dolandiricilik’ suçundan yargilanan 15 sanigin durusmasi bugün görüldü.

Görülen durusmaya taraf avukatlari ve tutuksuz saniklardan Abdülkerim Y. ve Yasar S. katildi.

Son sözleri sorulan saniklar beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, Saban Ö.’nün ‘dini inanç ve duygularin istismar edilmesi suretiyle dolandiricilik’ ve kullandigi unvanlardan dolayi toplam 3 yil 1 ay 15 gün hapis ve 19 bin 660 TL para cezasi ile cezalandirilmasina karar verdi. Diger saniklardan Abdülkerim Y., ve Yasar S., Yasar D.’nin ise dolandiricilik suçlarindan her birine ayri ayri 2 yil 1 ay hapis ve toplam 46 bin 500 TL para cezasina hükmetti.
Kaynak: İHA