Manisa'dan Zeytinyagi Ihracatina Önemli Yatirim
Manisa’da genç girisimci Kenan Unat tarafindan Saruhanli ilçesinde zeytinyagi isleme tesisi kuruldu. Günde 21 ton ürünün islenecegi ve 250 kisiye istihdamin saglanacagi tesiste üretilen yaglar, basta Rusya olmak üzere ABD ve Avrupa pazarina ihraç edilecek.

Özkasap, zeytinyaginda yeni bir marka olan “deliveggy” ye de yolculugunda basarilar diledi. 16 bin metrekare kapali alan ve 6 bin metrekare açik alan üzerine insa edilen isletmede yaklasik 250 kisinin istihdam edilecegini kaydeden Manisa Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Sadik Özkasap, “Daha önce konserve alaninda faaliyet gösteren is adami ve girisimci arkadasimiz Kenan Unat, bundan sonra zeytinyagi sektöründe de kendi markasiyla yer alacak. Ihracatta Rusya-Avrupa ve Amerikan pazarinda söz sahibi olan firmamiz büyüyerek yoluna devam ediyor. Kendisini kutluyor ve basarilar diliyoruz” diye konustu.
Günde 21 ton ürün islenecek
Manisa Ticaret Borsasi Disiplin Kurulu Üyesi is adami girisimci Kenan Unat da Manisa Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Sadik Özkasap’a desteklerinden dolayi tesekkür etti. Unat daha önce Muradiye Mahallesi’nde faaliyet gösteren kurutulmus domates ve konserve fabrikasinin da yeni yatirimla birlikte Gümülceli Mahallesi’ne tasindigini ifade ederek, bunun yani sira zeytinyagi alaninda da yeni bir marka olusturduklarini kaydetti.
Patentini aldiklari zeytinyagi markasiyla basta Rusya olmak üzere Amerika ve Avrupa pazarinda söz sahibi olmaya çalisacaklarini belirten Unat, TKDK destekli olarak faaliyete geçen isletmenin yüzlerce kisiye de istihdam saglayacagini söyledi.
Ilk etapta günde 21 ton ürün isleyerek faaliyetlerine basladiklarini anlatan Unat, ilerleyen dönemde kapasitenin günlük 40 tona çikarilacagini belirtti.
Yeni isletmede tam kapasiteyle çalistiklarinda zeytinyaginin yani sira konserve-zeytin ve zeytin kutulama-humus ve ezme çesitlerinin de yapilacagini belirten Unat, Manisa’nin tarimsal tüm zenginliklerinin yeni isletmede ele alinacagini ve Türkiye’nin ihracatina katki vermeye devam edeceklerini kaydetti.
