Kdz. Eregli'de Cüruf Geri Kazanim Tesisi Mühürlendi

Zonguldak’in Eregli ilçesinde cüruf geri kazanim tesisini isleten Ege Doga A.S. firmasinin faaliyetlerine karsi Kdz. Eregli Belediyesinin Idare Mahkemesine açtigi davayi kazanmasi sonucu Zonguldak Valiliginin talimati sonrasi polis ve zabita tesise giderek mühürleme islemi yapti.

Kdz. Eregli'de Cüruf Geri Kazanim Tesisi Mühürlendi


Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik’in, Kiyicak Mahallesi’nde faaliyette bulunan cüruf geri kazanim tesisinin kurulma asamasindan itibaren kent gündemine getirdigi konu hakkinda, Belediye Idare Mahkemesine açtigi davayi kazandi. Zonguldak Valiligi ve Kdz. Eregli Kaymakamliginin talimati ile bugün aksam saatlerinde polis ve zabita tesise giderek Idare Mahkemesinin verdigi ‘faaliyetleri durdurma’ karari üzerine mühürleme islemi gerçeklestirdi. Cüruf geri kazanim tesisindeki makineler zabita ekipleri tarafindan mühürlendi. Polis ve zabita tarafindan tutulan tutanaklar isletme müdürüne teslim edildi. Mühürleme islemi sirasinda Zabita Müdürü Halit Aydin da ekibi koordine etti.

Belediye Baskani Halil Posbiyik, basin toplantisinda gazetecilerin sorusu üzerine Çevre Platformuna uyarida ‘Toplum yarari olan islere siyaset sokmayin’ uyarisi yapti. Siyasi rant elde edildigine vurgu yapan Posbyik, “Eregli’de kurulan Çevre Platformuna da güvenim kalmadi” demisti.
Kaynak: İHA