Kagithane'de Köpege Tecavüz Davasi Yeniden Görüldü

Kagithane’de köpege tecavüz ettigi iddiasiyla yargilandigi davada beraat eden sanigin, Yargitay’in bozma kararinin ardindan yeniden yargilanmasina baslandi.

Kagithane'de Köpege Tecavüz Davasi Yeniden Görüldü
Kagithane Hamidiye Mahallesi Nar Sokak’ta, 2014 yilinda meydana gelen olayda, sanik Hamdi Y.’nin ‘Nilayim’ adli köpege tecavüz ettigi iddia edilmis ve sanigin kapatilan Istanbul 63. Asliye Ceza Mahkemesince yargilandigi davada, ‘hayasizca hareketlerde bulunma suçundan’ islediginin sabit olmadigi, ‘haksiz yere sahipli hayvani öldürme, ise yaramayacak hale getirme’ suçlarindan ise suçun unsurlari olusmadigi gerekçesiyle beraatina karar verilmisti. Yerel mahkemenin kararini inceleyen Yargitay, yerel mahkemenin kararini bozdu. Yargitay bozma ilaminda, güvenlik kamerasi görüntülerinde bilirkisi tarafindan inceleme yapilmasi gerektigini ve Istanbul Barosu Hayvan Haklari Merkezi avukatlarinin davaya katilma hakki bulunmamasina karsin davaya katildigini, kararin bu nedenle bozuldugunu belirtti.

Bozma kararinin ardindan Istanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesince yeniden görülen davanin durusmasinda, müsteki Gazi Güven ile sanik Hamdi Y.’nin avukati ve Istanbul Barosu Hayvan Haklari Merkezi avukatlari hazir bulundu.

Durusmada, Yargitay’in beraat kararinin bozulmasina iliskin ilami okundu. Katilan sifatlari oldugu gerekçesiyle olan bozma ilamini kabul etmediklerini söyleyen Istanbul Barosu Hayvan Haklari Merkezi avukatlari, suçtan zarar görenin hayvan olduklarini, hayvanlarin yasam standartlarini ve yasam haklarini savunmak için gönüllü olarak çalistiklarini, görüntülerin bilirkisiye verilmesini istediklerini, sanigin görüntülerdeki kisinin kendisi oldugunu ancak sadece yemek verdigini söylemesine karsin tecavüz ettiginin açik bir sekilde görüldügü belirtti.

Dava dosyasinda iki ayri tarihte gerçeklesen cinsel istismar vakasinin bulundugunu belirten müsteki avukati Yasemin Babayigit, bozma ilamina uyulmasini ve sanigin cezalandirilmasini talep etti. Durusmada görüsü sorulan Cumhuriyet savcisi, Yargitay’in karari dogrultusunda Istanbul Hayvan Haklari Merkezi’nin katilma taleplerinin reddini ve bozma ilamina uyulmasini istedi. Sanik Hamdi Y.’nin avukati ise Yargitay’in bozma ilamina uyularak, teknik bir arastirma yapilmasini talep etti.

Mahkeme, Yargitay’in bozma ilamina uyulup uyulmayacagina sanigin savunmasindan sonra karar verilmesine ve sanik hakkinda zorla getirme karari çikarilmasina hükmederek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA