Genç Osman Mahallesinde Kentsel Dönüsüm Uzlasi Görüsmeleri Basliyor

2004 yilindan bu tarafa yapimi planlanan Genç Osman Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesi kapsaminda TOKI ve hak sahipleri arasindaki anlasmazliklari çözmek adina yogun bir çaba sarf eden belediye hak sahipleri ile TOKI yetkililerini bulusturuyor.

Genç Osman Mahallesinde Kentsel Dönüsüm Uzlasi Görüsmeleri Basliyor
Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Vali Cüneyt Epcim ve Milletvekili Fetani Battal ile beraber, 16 yildir sorunlari çözülemeyen proje için birçok kez TOKI Baskani, TOKI Baskan Yardimcilari, projeyle ilgilenen TOKI yetkilileri, Bayburt’taki hak sahipleri ve Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum ile görüsmelerde bulunarak süreci hak sahiplerinin lehine olabilecek sekilde hizlandirdilar.

Görüsmeler neticesinde Genç Osman Mahallesi’ndeki toplam 148 dönümlük kentsel dönüsüm alaninda TOKI ye ait 72 dönümlük kisimda ihale çalismalari baslayacak olup hak sahiplerine ait olan 76 dönümlük kisim için ise TOKI yetkilileri ile 17 Kasim - 31 Aralik tarihleri arasinda uzlasma görüsmeleri baslayacak.

Belediye Meclis Toplanti Salonunda gerçeklesecek görüsmeler ile alakali açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, 16 yildir çözülemeyen bir sorunu çözmek adina yogun çaba sarf ettiklerini belirterek, “Genç Osman Mahallemiz için planlanan ve ancak bir türlü çözüme kavusturulamayan kentsel dönüsüm projesinde, Valimiz Cüneyt Epcim ve Milletvekilimiz Fetani Battal ile beraber yürüttügümüz görüsmelerin ardindan mutlu sona çok yakiniz. Hak sahiplerimiz ile TOKI yetkilileri arasinda uzlasma görüsmelerimiz 17 Kasim - 31 Aralik 2021 tarihleri arasinda belediyemiz meclis toplanti salonunda gerçeklesecek. Insallah görüsmeler olumlu sonuçlaninca da Genç Osman Mahallemiz Bayburt’umuzun modern kent kimligine yakisir bir hal alacak. Ben bir kez daha bu görüsmelerin hayirli olmasini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA