ABD'de 'Komplo Teorisyeni', Dezenformasyon Yaptigi Gerekçesiyle Tazminat Ödeyecek

NEW YORK – ABD'de 2012'de Sandy Hook Ilkokulunda çocuklari hedef alan silahli saldirinin gerçekte yasanmadigini iddia eden Amerikali internet ve radyo programcisi Alex Jones, tazminat ödemeye mahkum edildi.

Sandy Hook Ilkokulundaki silahli saldirida çocuklarini kaybeden ailelerin, söz konusu saldirinin yalan oldugunu iddia eden Alex Jones’a açtiklari hakaret davasinda hakim Jones’un ve kendisine bagli sirketlerin ailelere tazminat ödemesine hükmetti.

Hükmün en önemli gerekçesi olarak, davalinin mahkemeye karsi delil sunma yükümlülügünü bilerek ve isteyerek yerine getirmemesi gösterildi.

Tazminat tutarlarinin ilerleyen durusmalarda belli olacagi ifade edildi.

Asiri sagci komplo teorileriyle taninan Amerikali radyo programcisi Alex Jones, Infowars gibi dezenformasyon kaynagi olarak degerlendirilen sitelerin de sahibi.

Bireysel silahlanmayla ilgili tartismalarda silah kontrolüne karsi fikirleriyle taninan Jones, ABD'de 2012'de Sandy Hook Ilkokulunda 20’si çocuk 26 kisinin ölümüne yol açan silahli saldirinin, bireysel silahlanma karsitlarinin oyunu oldugunu iddia etmis, tepkiler üzerine saldirinin gerçek oldugunu sonradan kabul etmisti.

Jones, ayrica Oklahoma bombalamasi ve 11 Eylül saldirilarini ABD hükümetinin planladigini, NASA'nin Ay'a ayak basma olayini sahneledigini ve büyük sirketlerin yapay ekonomik krizler, gözetleme teknolojileri ve organize terör olaylari araciligiyla kitleleri yönlendirerek dünyayi idare ettigini savunuyordu.

Kaynak: AA