TBMM Küresel Iklim Degisikligi Arastirma Komisyonu Baskani Eroglu, Afyonkarahisar'da Konustu Açiklamasi

'Önümüzdeki yillarda biz, aile, egitim, gençlik ve kültür konularina önem vermemiz gerekiyor. Bu dört konuya odaklanalim. Çünkü milleti ayakta tutan unsurlar bunlardir'

TBMM Küresel Iklim Degisikligi Arastirma Komisyonu Baskani ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroglu, "Bu cografyada ayakta kalmanin yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Güç de enerji de gençlerde oldugu için onlara sahip çikalim."dedi.

Eroglu, Ilim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Subesi'ndeki "Milli Irade Platformu Istisare Toplantisi"nda yaptigi konusmada, dünyada en önemli hususlardan birinin gençlik oldugunu söyledi.

Gençligin gelecegin teminati oldugunu dile getiren Eroglu, söyle konustu:

"Biz her seyi gençlere devredecegiz. Onlar da daha sonraki nesillere teslim edecek. Dolayisiyla bütün gençlerimizi ayrim yapmadan hepsini kucaklamamiz lazim. Hepsine büyük hedefleri, birlik, beraberlik, kardesligi, tek millet, bayrak ve vatan idealini mutlaka benimsetmemiz lazimdir. Çünkü bu cografyada ayakta kalmanin yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Güç de enerji de gençlerde oldugu için onlara sahip çikalim."

Eroglu, gönül cografyasinin son kalesinin Türkiye oldugunu vurgulayarak, "Burayi yikmak için o kadar çok çalisiyor ki hayal bile edemezsiniz. Bizim bildiklerimizi bilseniz yerinizde duramazsiniz. Tabii bazi bilgileri bizler biliyoruz ama bunu söylemek herkese mümkün olmuyor. Devletin belli sirlari vardir. Dolayisiyla 2020 yilinda biz, Afyonkarahisar’da Sevgi Yili Projesi'ni baslattik. Bu proje çok faydali oldu. Çünkü her kesim milli ve manevi degerlerimizi ögrenmeye basladi. Hatta bu sene de 'Aile Yili' baslattik."dedi.

-"Bizde muhtesem gençler var"

Eroglu, Ilisu Baraji açilisina giderken Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile aile ve gençlere sahip çikilmasi ve egitim konularinda özel görüsme yaptigini belirterek, kendisinin de 2022'de bütün Türkiye’de seferberlik baslamasi için hazirlik yapilmasi talimatini verdigini hatirlatti.

Kendisinin de Düzce, Usak, Kütahya, Karaman ve Konya ziyaretlerinde valilere de ailenin önemi ve gençlik konularinin proje halinde çalisilmasi gerektigini anlattigini söyleyen Eroglu, "Bizde muhtesem gençler var. Onlar heba olmasin. Egitimle ilgili çalismalar yapalim. Önümüzdeki yillarda biz, aile, egitim, gençlik ve kültür konularina önem vermemiz gerekiyor. Bu dört konuya odaklanalim. Çünkü milleti ayakta tutan unsurlar bunlardir." diye konustu.

Programa, Il Genel Meclis Baskani Burhanettin Çoban, AK Parti Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, Il Baskan Yardimcisi Fatih Okyar ve sivil toplum kurusu temsilcileri katildi.

Kaynak: AA