Milli Egitim Bakani Özer, Istanbul Havalimani Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesini Ziyaret Etti

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Istanbul Havalimani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Milli Egitim Bakanligi ile Yildiz Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, IGA Havalimani Isletmesi AS ve Türk Hava Yollari Teknik AS arasinda imzalanan protokolle 2021-2022 Egitim Ögretim Yili'nda açilan Istanbul Havalimani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Istanbul Havalimani yerleskesi içerisinde yer aliyor.

Özer'e ziyaretinde, IGA Havalimani Isletmesi Icra Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, THY Yönetim Kurulu ve Icra Komitesi Baskani Ilker Ayci eslik etti.

Özer ve beraberindekiler Yildiz Teknik Üniversitesi ögretim üyeleri esliginde Ingilizce egitimi alan hazirlik sinifi ögrencileriyle sohbet etti ve onlara hediye verdi, ayrica "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsaminda açilan okul kütüphanesini de ziyaret etti.

Bakan Özer, ziyaretinde sunlari kaydetti:

"2021-2022 Egitim Ögretim Yili'nda 'Uçak Bakim Alani'nda Ingilizce hazirlik + 4 yil seklinde kurguladigimiz okulumuza 30 ögrenci alarak egitim ögretime basladik. Büyük bir teveccüh gören okulumuz için gelecek yillardan itibaren de 'Ulastirma Hizmetleri Alani', 'Sivil Havacilik Alani' ile 'Yiyecek Hizmetleri Alani' gibi havacilik sektöründe ihtiyaç duyulan tüm istihdam alanlarina yönelik bölümlerin açilmasi için çalismalara basladik. Ayrica Istanbul Havalimani Yerleskesi içerisine anaokulu açilmasini da gündemimize aldik."

Kaynak: AA