Bulgaristan Seçimleri Için Oy Verme Islemi Basladi

Bulgaristan’da yapilan Parlamento ve Cumhurbaskanligi için Türkiye’deki oy verme islemleri basladi.

Bulgaristan Seçimleri Için Oy Verme Islemi Basladi


Bulgaristan’da yapilan Parlamento ve Cumhurbaskanligi seçimleri için Türkiye’deki oy verme islemleri basladi.

Sabah 07.00’de baslayan oy verme islemlerinde Kirklareli Türkiye Odalar ve Borsa Birligi Anadolu Lisesinde de sandik kuruldu.

Kirklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanisma Dernegi Baskani Erol Ates, bu seçimlerin diger seçimlere göre çok önemli oldugunu belirterek, “Hayirlisiyla Bulgaristan Cumhuriyetinin Parlamento ve Cumhurbaskanligi seçimi 3. Defa yine basladi.

Bizim için bu defa daha da önemli, ilk defa Türk Cumhurbaskani adayimiz var. Seçimlerin hayirlisiyla geçmesini temenni ediyoruz. Çifte vatandas olan herkesi sandiklara davet ediyoruz. Insallah bu defa umdugumuz gibi olur. Kirklareli genelinde bir kent merkezinde, Babaeski 1 adet, Lüleburgaz 2 adet, Ahmetbey, Büyükkaristiran ve Vize olmak üzere 7 adet sandik var” dedi.



Oy kulanmak için sandik basina gelen çifte vatandas Asya Sert vatandaslik görevini yerine getirdigini ifade ederek Parlamento ve Cumhurbaskanligi seçimlerinin önemli oldugunu söyledi.

Sert, “Her çifte vatandas gibi bizde ilk olarak görevimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Oy kullanmak çok önemli neden bu sekilde biz kisiligimizi, haklarimizi, sorumluluklarimiz ve her seyi yerine getiriyoruz. Milletimize vatanimiza hayirli ugurlu olsun. Herkesin bir hakki var, her çifte vatandas oyunu kullanmasi gerekiyor ve bu hakkimizi savunmamiz gerekiyor. Son zamanlarda görüldügü gibi Bulgaristan’da hükümet kurulamiyor ve en kisa sürede hükümetin kurulmasi gerekiyor” seklinde konustu.



Uzun yillar Bulgaristan’da yasadiklarini belirten Gülseren Kiran, vatandaslik görevini yerine getirmek için sandiga geldigini söyledi.



Kirklareli genelinde kurulan 7 sandikta yapilan oy verme islemleri sabah 07.00’de basladi, aksam saat 20.00’ye kadar devam edecek.
Kaynak: İHA