Izmir'de Vicdansizlik Açiklamasi Zehirlenen 31 Sokak Hayvani Öldü

Izmir’in Urla ilçesinde, farkli noktalara kimligi belirsiz kisi veya kisilerce birakilan ve zehirli oldugu düsünülen et parçalarini yiyen 31 sokak hayvani telef oldu. Mahalle halki, bu vicdansizliga tepki gösterirken, polis ekipleri zanlilarin yakalanmasi için çalisma baslatti.

Izmir'de Vicdansizlik Açiklamasi Zehirlenen 31 Sokak Hayvani Öldü
Edinilen bilgiye göre olay, Izmir’in Urla ilçesi Torasan Mahallesi’nde meydana geldi. Mahallede bazi kisi ve kisiler, iddialara göre belli noktalara zehirli oldugu düsünülen et parçalari koydu. Bu etleri yiyen 30’un üzerine sokak hayvani rahatsizlandi. Hayvanlar rahatsizlanmasinin ardindan bu durumu gören vatandaslar tarafindan veterinere götürüldü.

Hayvanseverlerin bahçelerine bile zehirli etlerden biraktilar

Zehirlenen hayvanlardan 31’i telef oldu. Yollarin, sahil kiyilarinin telef olan hayvanlarla dolu oldugu görülürken, mahalle halki kan donduran olaya isyan ederek kisi ve kisilerin kisa süre içerisinde yakalanmasini istedi. Öte yandan, sokak hayvanlarini besleyen ve hayvanlara yardim eden hayvanseverlerin bahçelerine de gizlice bu zehirli oldugu düsünülen etlerin birakildigi ögrenildi.

Olayin ardindan Urla Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri harekete geçti. Ekipler, bölgedeki güvenlik kameralarini incelemeye alarak olayla ilgili genis çapli inceleme baslatti.
Kaynak: İHA