Lübnan'da Salginda Yeni Bir Dalga Yasanabilecegi Uyarisi

Lübnan Doktorlar Sendikasi Baskani Serif Ebu Serif, ülkenin ekonomik kriz nedeniyle çökmekte olan saglik sisteminin baska bir yeni tip koronavirüs dalgasiyla karsi karsiya oldugu uyarisinda bulundu.

Serif, ülkedeki saglik durumu ve salginin yayilmasi hakkinda baskent Beyrut'ta basin açiklamasi yapti.

Ciddi önlemler ve asi kampanyasinin genisletilmemesi halinde salginin tehlikeli bir boyuta ulasabilecegini belirten Serif, "Ülkede yeni bir virüs dalgasinin yayilmasindan ciddi bir sekilde endise ediliyor. Günlük olarak vaka sayilari artiyor." ifadelerini kullandi.

Asilanma oraninin düsük olmasindan sikayet eden Serif, "Güçlü asilanma kampanyasina ragmen Lübnan'in nüfusunun sadece yüzde 34'ü yani 1 milyon 800 bini asi yaptirdi." dedi.

Ülkenin içerisinde bulundugu tarihi ekonomik krizin saglik sistemini felç ettigine de deginen Serif, "Saglik sistemi, hastaneler ve ilaç sektörü ekonomik kriz nedeniyle çökmenin esiginde. Eger kurumlar gerekli finansal yardimlari almazsa, hizmetleri devam etmeyebilir." uyarisinda bulundu.

Lübnan'da yeni tip koronavirüs nedeniyle günlük ölenlerin sayisi ortalama 6, su ana kadar ölenlerin sayisi ise 8 bin 561 olarak gösteriliyor.

Lübnan'da, salgina ragmen basta insanlarin toplu olarak bulundugu yerler ve kapali alanlar olmak üzere ülke genelinde ciddi bir tedbir uygulamasi söz konusu degil.

Kaynak: AA