Eskisehir Ve Bilecik'te Binlerce Fidan Toprakla Bulustu

Eskisehir'de, kent merkezi ve ilçelerde düzenlenen etkinlikte 117 bin fidan dikildi.

"Gelecege Nefes, Dünyaya Nefes" sloganiyla 81 ilde es zamanli düzenlenen etkinlik çerçevesinde Sarisungur Agaçlandirma Sahasi'nda fidan dikimi gerçeklestirildi.

Etkinlige Eskisehir Valisi Erol Ayyildiz, AK Parti Eskisehir Milletvekili Harun Karacan, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Nihat Çuhadar ile çok sayida ögrenci, asker, sivil toplum kurulusu üyesi ile siyasi partilerin temsilcileri katildi.

- Bilecik

Bilecik'te ise 11 Kasim Milli Agaçlandirma Günü dolayisiyla yaklasik 60 bin fidan toprakla bulusturuldu.

Bilecik Valisi Kemal Kizilkaya, Sögüt ilçesine bagli Hamitabat köyünde gerçeklestirilen fidan dikiminde, "gelecege nefes" için birlikte fidanlari toprakla bulusturduklarini söyledi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli'ye tesekkür eden Vali Kizilkaya, "Bugün Sögüt'te bu etkinlige birlikte katiliyoruz. Sögüt biliyorsunuz, Osmanli'nin, kurulusun ve o kutlu rüyanin görüldügü yer. Dolayisiyla bizim için Sögüt için agacin ve tohumun çok önemli oldugu bir noktadayiz. Osmanli Devleti'nin tohumunun atildigi yerdeyiz. 'Milli Agaçlandirma Günü' etkinligine katilan gençlerimizle birlikte gelecege nefes adina önemli bir kampanyayi birlikte yürütüyoruz." dedi.

"Sögüt Ertugrul Gazi ve Domaniç Hayme Ana" adini verdikleri fidanlari diken Kizilkaya, Sögüt Kaymakami Ömer Faruk Tuncer, Il Emniyet Müdürü Ertugrul Namal, Il Jandarma Komutan Vekili Albay Burhanettin Erdogan, Sögüt Belediye Baskani Ismet Sever, Orman Isletme Müdürü Tuncay Yakin ve daire müdürleri, ögrenciler ve gönüllülerle fidanlari toprakla bulusturdu.

Milli Agaçlandirma Günü etkinligi kapsaminda ayrica Orman Isletme Müdürlügü sorumluluk alaninda bulunan Sögüt, Osmaneli, Gölpazari ve Inhisar ilçeleri olmak üzere 293 hektar alanda toplam 488 bin fidan toprak ile bulusturulacak.

Kaynak: AA