AK Parti Malatya Milletvekili Çalik, Çöken Binanin Enkazinda Incelemelerde Bulundu Açiklamasi

'Su an enkaz kaldirma çalismalari devam ediyor. Insallah hiçbir can kaybimiz olmadan bu yasadigimiz afeti atlatmis olacagiz'

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalik, Malatya'da çöken binaya iliskin, "Su an enkaz kaldirma çalismalari devam ediyor. Insallah hiçbir can kaybimiz olmadan bu yasadigimiz afeti atlatmis olacagiz." dedi.

Inönü Caddesi'nde çöken iki katli binanin enkazinda incelemelerde bulunan Çalik, yetkililerden bilgi aldi.

Çalik, daha sonra gazetecilere yaptigi açiklamada, olay yerinin çocuklugunun geçtigi, su anda da eczanesinin bulundugu bölge oldugunu söyledi.

Çöken binadaki kahvehanenin her zaman kalabalik oldugunu belirten Çalik, burada 15 civarinda kisinin bulunduguna yönelik tahminlerin oldugunu anlatti.

Çalik, 13 kisinin enkazdan yarali çikarildigini dile getirdi.

Yaralilardan 8'inin taburcu edildigini, 5'inin ise tedavisinin sürdügünü ifade eden Çalik, "Yaralilarimizin biri yogun bakimda, insallah sagliklarina kavusacaklar. Su an enkaz kaldirma çalismalari devam ediyor. Insallah hiçbir can kaybimiz olmadan bu yasadigimiz afeti atlatmis olacagiz. Tüm Malatya'miza geçmis olsun diliyor, bir daha böylesi üzücü olaylari yasamamayi temenni ediyoruz." diye konustu.

Enkaz kaldirma çalismalarinin hassas sekilde sürdügünü anlatan Çalik, "Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ilk andan beri durumu takip ediyor. Tüm kamu çalisanlarimiza is birligiyle hareket ettikleri için tesekkür ediyorum. Devlet, vatandasinin daraldigi anda yaninda oldugunu bu enkazda da hissettirdi. Belediye baskanlarimiza ve diger tüm çalisanlarimiza tesekkür ediyorum. " dedi.

Kaynak: AA