Milas Ilçesindeki TMO Tesislerinin Kiraya Verilmesi

TMO Genel Müdürlügü:'Milas tesislerimize 2017 yilindan bu yana üreticilerden herhangi bir ürün arzi olmamistir. Son 5 yildir atil durumda olan bahse konu tesisten, ihale yoluyla üçüncü sahsa kiralanmak suretiyle hem kira geliri elde edilmis hem de tesisin zorunlu giderlerinden tasarruf saglanmistir'

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlügü, Milas ilçesindeki tesisin son 5 yildir atil durumda oldugu, tesisten, ihale yoluyla üçüncü sahsa kiralanmak suretiyle hem kira geliri elde edildigi hem de tesisin zorunlu giderlerinden tasarruf saglandigini bildirdi.

Müdürlükten yapilan yazili açiklamada, son günlerde bazi basin ve yayin organlarinda Milas ilçesindeki TMO tesisleri ile ilgili haberler yer aldigi, konunun dogru anlasilmasi bakimindan açiklama yapilmasina ihtiyaç duyuldugu belirtildi.

TMO'nun Kamu Iktisadi Tesebbüsü statüsünde olup faaliyetlerini Ana Statüsü ve ilgili mevzuat dahilinde sürdürdügü ifade edilen açiklamada, bu mevzuatlardan biri olan Genel Yatirim ve Finansman Programi'nda, atil durumda bulunan tasinmazlarin satis veya kiralama gibi yöntemlerle ekonomiye kazandirilmasi hususunun belirtildigi kaydedildi.

Bu kapsamda yillardir atil durumda olan TMO Milas Tesislerinin de kiraya verilmek üzere gerekli duyurulari da yapilarak Temmuz 2020'den itibaren 4 defa ihaleye çikilmis ancak 8 Nisan 2021 tarihinde yapilan son ihale hariç ihalelere katilim olmadigi ifade edilerek, su görüslere yer verildi:

"Son ihale duyurusu Milas Belediyesi yayin araçlari ile ilçede ilan edilmis, ayrica bölgedeki birçok kooperatif, birlik, tüzel kisilere duyuru yapilmis, bazi ticaret borsalari ihale duyurusunu resmi internet sitelerinde yayinlamistir. 8 Nisan'da yapilan 10 yil süreli kiralama ihalesine 2 istekli katilim saglamis, bahse konu ihale Milas Yem Gida Tarim Hayvancilik San. ve Tic. Ltd. Sti. uhdesinde kalmis ve bu firma ile 29 Nisan'da 10 yil süreli kira sözlesmesi imzalanmistir. Kiralanan tesisin kullanim amaci tarimsal faaliyet ve depolama olup baska amaçla kullanilmasi mümkün degildir. Milas tesislerimize 2017 yilindan bu yana üreticilerden herhangi bir ürün arzi olmamistir. Son 5 yildir atil durumda olan bahse konu tesisten, ihale yoluyla üçüncü sahsa kiralanmak suretiyle hem kira geliri elde edilmis hem de tesisin zorunlu giderlerinden tasarruf saglanmistir. TMO'nun istigal alanina giren ürünler yönüyle bölgedeki üreticilerden ürün arzi olmasi halinde TMO alim faaliyetlerini eksiksiz olarak yerine getirecektir."
Kaynak: AA