ECOWAS Gambiya'da Ulusal Baris Kampanyasi Diyalogu Baslatti

Bati Afrika Devletleri Ekonomik Toplulugu (ECOWAS), Gambiya'da 4 Aralik'ta düzenlenecek genel seçimlere hazirlik kapsaminda ülkede ulusal baris kampanyasi baslatti.

Ulusal basinda çikan haberlere göre, ECOWAS, Afrika Birligi'nin (AU) Afrika Yönetisim Mimarisi (AGA) ile is birliginde Gambiya'da 4 Aralik'ta düzenlenecek genel seçimlerin hazirligi kapsaminda "Ulusal Baris Kampanyasi ve Demokratik Reformlar ve Gençlerin Siyasi Süreçlere Katilimi Üzerine Diyalogu" baslatti.

ECOWAS Komisyon Baskani Jean-Claude Kassi Brou, yaptigi açiklamada, geçmiste siyasetçilerin bencil hedeflerine ulasmak için gençleri çatisma araci olarak kullandigini belirtti.

Brou, bugün hayatlarini etkileyen karar alma süreçlerine dahil olmalarinin sevindirici oldugunu vurguladigi gençlere, "Kaderinizin sizin elinizde oldugunu unutmayin. O yüzden bu firsati iyi degerlendirin." mesaji verdi.

Jean-Claude Kassi Brou, ECOWAS'in siyasi ve sosyal istikrarin aktörleri olabilmeleri için insanlara, özellikle de gençlere, kalkinma için insan merkezli yatirim yapma zamaninin geldigi inancini paylastigini ifade etti.

AGA Sekreterligi Baskan Vekili Salah Hammad ise Gambiya'nin bu yil seçimlerden geçerken bu özel ulusal diyalog ve bir baris kampanyasi baslatma çagrisinin ideal oldugunu söyledi.

Hammad, "Bu diyalog ve kampanya, bu genç ulusu farkliliklarini benimsemeye, bir olmaya ve büyüyen demokratik alanin bir kaniti olarak bu önemli ulusal tatbikati desteklemeye getirecek." diye konustu.

Kaynak: AA