2022 Yilinda 1.6 Milyon Kruvaziyer Yolcusu Bekleniyor

Önümüzdeki yil Kusadasi’na 500’ün üzerinde gemi ile 800 bin yolcu, Istanbul’a ise 200 gemi ile 700 bin yolcu beklerken kruvaziyer gemilerin ugrak yaptigi diger limanlar da dikkate alindiginda 850-900 gemi ile 1.6 milyon yolcunun Türkiye’ye seyahat edecegi tahmin ediliyor.

2022 Yilinda 1.6 Milyon Kruvaziyer Yolcusu Bekleniyor
Ülkelerin ekonomilerinde önemli bir yeri bulunan turizmin en büyük gelir kalemlerinden olan kruvaziyer sektörü, geleneksel turizm anlayisi olan deniz-kum-günes aktivitelerine bir alternatif sunuyor. Kruvaziyer turizminin ana limanlarindan olmayi hedefleyen Türkiye, 2016 yilindan itibaren yasadigi düsüsü, Galataport Istanbul’un açilmasiyla yine zirveye tasimayi hedefliyor. Sektörün gemi seferleri açisindan bakildiginda 1.623 gemi seferi ve 2.19 milyon yolcu ile en iyi yilinin 2011 oldugunu dile getiren liman isletmecileri derneginin baskani Hakan Genç, “Yolcu sayisi bakimindan ise bin 542 gemi seferi ve 2.24 milyon yolcu ile 2013 en iyi yilimiz olmustu. 2016 yilinin ikinci yarisinda baslayan kruvaziyer turizmindeki düsüs yavas yavas tersine dönmeye basladi.

Öyle ki 2021 yili sonuna kadar Kusadasi’na 42, Istanbul’a da 15 geminin sefer yapmasini bekliyoruz. Önümüzdeki yil ülkemizin öncü limanlari olan Kusadasi’na 500’ün üzerinde gemi ile 800 bin yolcu, Istanbul’a ise 200 gemi ile 700 bin yolcu beklerken kruvaziyer gemilerin ugrak yaptigi diger limanlar da dikkate alindiginda 850-900 gemi ile 1.6 milyon yolcunun ülkemize seyahat edecegini tahmin ediyoruz. Bu rakamlar sektörün daha da hareketlenecegini, kruvaziyer rotalarinda Türkiye’nin rolünün daha da ön plana çikaracagini gösteriyor. 2023 hedefi ise 2015 yili öncesi istatistiklerine ulasmak” dedi.

“Türkiye’nin ana liman potansiyeli yüksek”

Stratejik bir yaklasimla kisa sürede olusturulacak planlamalar ile Türkiye’nin ‘Ana Liman’ olabileceginin altini çizen Genç, sözlerine söyle devam etti: “Ana liman olusturma potansiyeli en yüksek olan kentlerin basinda Istanbul, Antalya ve Izmir geliyor. Kruvaziyer sektöründe, seyahatlerin baslangiç ve bitis noktasi olan limanlar “ana liman” olarak tanimlaniyor. Seyahatine ana limandan baslayip bitiren kruvaziyer yolculari, günübirlik gelen transit bir yolcunun 4 kati, sehre diger yollardan gelen bir turistin ise 8 kati kadar alisveris ve yeme içme harcamasina ek olarak konaklama ve uçus harcamasi yapiyor. Türkiye’nin gelismis Kruvaziyer Liman Isletmeciligi ile yolcu tasimaciligi alaninda uluslararasi bir merkez haline gelmesi, en az havayollari tasimaciligindaki konumumuz kadar önemli ve stratejik bir gerekliliktir.”
Kaynak: İHA