ABD, Cenevre'deki 5+5 Ortak Askeri Komite Toplantisinda Ilerleme Kaydedilmesinden Umutlu

ABD'nin Trablus Büyükelçisi Richard Norland, Libya krizindeki taraflardan temsilcilerin yer aldigi 5+5 Ortak Askeri Komite'nin, Cenevre'deki toplantida, askeri ve güvenlikle ilgili meselelerde ilerleme kaydetmesini beklediklerini belirtti.

ABD'nin Trablus Büyükelçiliginin Twitter hesabindan yapilan yazili açiklamada Norland, 5+5 Ortak Askeri Komite'nin, Libya'daki parali askerler, yabanci savasçi ve güçlerin ülkeden geri çekilmesine yönelik kapsamli bir eylem planinin gelistirilmesi için Cenevre'de düzenledigi toplantiya iliskin degerlendirmede bulundu.

Norland, "Cenevre'deki toplanti, Libya'da askeri ve güvenlikle alakali meselelerde ortak bir zemin bulunmasi açisindan bir firsat. ABD olarak, 5+5 Ortak Askeri Komite'nin, bu konuda ilerleme kaydedecegini umuyoruz." ifadesini kullandi.

BM Cenevre Ofisinden dün yapilan yazili açiklamada, 5+5 Ortak Askeri Komite'nin, 23 Ekim 2020'de imzalanan ateskes anlasmasi kapsaminda BM Libya Destek Misyonu (UNSMIL) öncülügünde Cenevre'de toplandigi duyurulmustu.

Kaynak: AA