TMO Yem Fiyatlari Regülasyonu Için Haftaya Misir Ihalesi Düzenleyecek

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), üreticilerin ihtiyaç duyduklari hammaddeyi sorunsuz temin edebilmeleri ve yem maliyetlerinin düsürülmesine katki saglamak amaciyla 14 Ekim'de 325 bin ton misir ithalat ihalesi düzenlenecegini bildirdi.

Ofisin internet sitesinde yapilan duyuruda, dünyada tarimsal kurakligin üretim ve verimde kayiplara yol açarak piyasa fiyatlarinda asiri yükselislere neden oldugu belirtildi.

TMO'nun Yem Regülasyon Çalismasi baslattigi, temmuz itibariyla 2,6 milyon ton hububat arz edilerek bugday ve arpa basta olmak üzere piyasa fiyatlarinda istikrar saglandigina isaret edilen duyuruda, su ifadelere yer verildi:

"Ancak son dönemde bu yilki misir üretimimizin geçen yilin üzerinde olmasina ragmen dünya piyasalarindaki spekülatif haberlerin de etkisiyle yurt içi misir fiyatlarinda zaman zaman asiri yükselisler gözlenmektedir.

Yasanan bu yükselislerin besici ve yetistiricilerimizi olumsuz etkilememesi, üreticilerimizin ihtiyaç duyduklari hammaddeyi sorunsuz temin edebilmeleri ve yem maliyetlerinin düsürülmesine katki saglamak amaciyla Toprak Mahsulleri Ofisi tarafindan 14 Ekim'de 325 bin ton misir ithalat ihalesi düzenlenecektir.

TMO, içinde bulundugumuz olagandisi piyasa kosullarinda piyasa istikrarini saglamak üzere stoklarini takviye ederek besici ve yetistiricilerimiz basta olmak üzere üreticilerimize ürün arzina yeni hasada kadar kesintisiz devam edecektir."

Kaynak: AA