TBMM Baskani Sentop G20 Parlamento Baskanlari Zirvesi Için Italya'da

TBMM Baskani Mustafa Sentop, G20 Dönem Baskani Italya'nin ev sahipliginde yapilacak G20 Parlamento Baskanlari Zirvesi'ne (P20) katilmak üzere baskent Roma'ya geldi.

Sentop ve beraberindeki heyet, aksam yerel saatle 18.15’te Roma'nin Ciampino havalimanina ulasti.

TBMM Baskani Sentop'u, havaalaninda Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktas ve büyükelçilik mensuplari karsiladi.

Büyükelçi Gücük, Sentop ve beraberindeki heyet onuruna aksam yemegi verecek.

Sentop, yarin G20 Dönem Baskani Italya tarafindan Italya Senatosu'nda, P20 Zirvesi'nin "Insanlar, yeryüzü ve refah için parlamentolar" basligiyla düzenlenecek açilis oturumuna katilacak.

"Pandeminin sebep oldugu sosyal ve istihdam krizlerine çözümler" basligiyla gerçeklestirilecek oturumda konusma yapacak olan Sentop, ikili temaslarda da bulunacak.

TBMM Baskani Sentop, ayrica yine P20 kapsaminda "Sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik bakimindan ekonomik büyümenin yeniden canlandirilmasi" baslikli oturumda da konusma yapacak.

Sentop, ziyaretinin son günü 8 Ekim'de P20'de "Pandemi sonrasinda sürdürülebilirlik ve gida güvenligi" basligiyla gerçeklestirilecek oturumda konusacak.

Kaynak: AA