NATO, 8 Rus Personelin Akreditasyonunu Iptal Etti

NATO’nun Brüksel’de görev yapan 8 Rus personelin akreditasyonunu iptali ettigi bildirildi.

NATO, 8 Rus Personelin Akreditasyonunu Iptal Etti
Belçika’nin baskenti Brüksel’de NATO’da görev yapan Rus personelden 8’inin NATO tarafindan akreditasyonlarinin iptal edildigi bildirildi.

NATO’nun akreditasyonlarin iptaline gerekçe olarak ise, 8 personelin “resmi olarak bildirilmemis istihbarat elemani olarak çalismalari” gösterildi. Söz konusu personelin Ekim ayi sonunda Brüksel’den ayrilmalari bekleniyor.

Ismi açiklanmayan NATO yetkilisi, “Rus NATO Misyonu’nun, beyan edilmeyen Rus istihbarat subaylari olan 8 üyesinin akreditasyonunu geri çektigimizi dogrulayabiliriz. Rusya’nin NATO’ya akredite edebilecegi pozisyon sayisini 10’a indirdigimizi de teyit edebiliriz" ifadelerini kullanarak, "NATO’nun Rusya’ya yönelik politikasi tutarli olmaya devam ediyor. Rusya’nin saldirgan eylemlerine yanit olarak caydiriciligimizi ve savunmamizi güçlendirirken, ayni zamanda anlamli bir diyaloga açigiz" dedi.

Rusya’nin 2014 yilinda Kirim’i isgal etmesinden bu yana gergin seyreden Rusya - NATO iliskilerinde yasanan bu yeni gelismeye Rusya’nin ne sekilde cevap verecegi bilinmiyor. Rusya’nin Brüksel’deki NATO karargahinda Rusya’nin NATO üyeleriyle temel temaslari sürdürmesi için 20 kisilik bir diplomatik misyonu bulunuyordu.
Kaynak: İHA