YÖK'ten Erciyes Üniversitesine 'Topluma Hizmet Ödülü'

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafindan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi gelistirilen, Saglik Bakanligi ve Türkiye Saglik Enstitüleri Baskanligi (TÜSEB) destegiyle faz-3 çalismalarina devam edilen TURKOVAC asisi, Yüksekögretim Kurulu tarafindan Üstün Basari Ödülleri kapsaminda "Topluma Hizmet Ödülü"ne layik görüldü.

ERÜ'den yapilan yazili açiklamaya göre, Bestepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2021-2022 Yüksekögretim Akademik Yil Açilis Töreni'ne, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, TBMM Baskani Mustafa Sentop, bakanlar, YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis, üniversite rektörleri, rektör yardimcilari ve akademisyenler katildi.

Törende, Cumhurbaskani Erdogan ve YÖK Baskani Özvar'in konusmalarinin ardindan Yüksekögretim Kurulu Üstün Basari Ödülleri verildi.

Bu kapsamda ERÜ, Kovid-19'a karsi inaktif asinin gelistirilmesi ve insan faz çalismalarinin yürütülmesi projesi ile 2021 yili "Topluma Hizmet Ödülü"ne layik görüldü.

Ödül, Cumhurbaskani Erdogan tarafindan Rektör Çalis'a verildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Çalis, Asi Arastirma ve Gelistirme Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan Kovid-19'a karsi gelistirilen yerli asi TURKOVAC'in ödüle layik görülmesinden dolayi mutlu ve gururlu olduklarini belirterek, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar'a tesekkür etti.

Kaynak: AA