Uyusturucuya Sera Süsü Açiklamasi Torba Torba Uyusturucu Ele Geçirildi

Kirklareli’nde yazlik çiftlik olarak kullanilan bölgedeki sera alana jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda torba torba uyusturucu ele geçirildi. Olay kapsaminda gözaltina alinan 2 kisiden biri tutuklanirken diger ise adli kontrolle serbest birakildi.

Uyusturucuya Sera Süsü Açiklamasi Torba Torba Uyusturucu Ele Geçirildi
Kirklareli Il Jandarma Komutanligi ekiplerince Merkez Ilçe Geçitagzi köyü kirsalinda K.T. (25) ve M.S.T. (24) isimli sahislarin yazlik olarak kullandiklari çiftliklerinin içerisinde bulunan seralarda kenevir bitkisi yetistirdikleri, kenevir bitkilerini esrar haline getirip müsteri arayisi içerisine girdikleri yönünde istihbarat alinmasi üzerine, söz konusu çiftlik evi ve seralara yönelik operasyon düzenlendi.

Imaj ile Tiftik isimli Jandarma uyusturucu arama köpeklerinin de katildigi operasyonda, 116,5 kilogram kubar esrar, 80 kök kenevir bitkisi, 1 kilogram kenevir tohumu, 530 adet uyusturucu ve uyarici hap, 1 adet ölçüm cihazi, 2 adet cep telefonu, 1 adet ruhsatsiz av tüfegi ele geçirildi.

Uyusturucuya sera süsü

Süphelilerle ilgili yapilan arastirmalarda, söz konusu sahislarin Istanbul ve Izmir illerinde ikamet ettikleri, genellikle yaz döneminde bölgeye geldikleri ve seralarda ektikleri kenevir bitkilerini gizlemek için sera girislerine domates ve salatalik ekmek suretiyle faaliyetlerini gizlemeye çalistiklari tespit edildi.

Süpheli sahislar Jandarma tarafindan gözaltina alinarak çikartildiklari adli makamlarca K.T. isimli süpheli tutuklandi, M.S.T. isimli süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Kirklareli Il Jandarma Komutanliginca vatandaslarin huzur ve güveni için mesai mefhumu gözetmeksizin uyusturucuyla mücadele kapsaminda icra edilen faaliyetlere kararlilikla devam edilecegi vurgulandi.
Kaynak: İHA