TURKOVAC'i Gelistiren ERÜ'ye Cumhurbaskani Erdogan'dan Ödül

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafindan Covid-19’a karsi gelistirilen, Saglik Bakanligi ve TÜSEB destegiyle Faz-3 çalismalarina devam edilen TURKOVAC, Yüksekögretim Kurulu tarafindan Üstün Basari Ödülleri kapsaminda ’Topluma Hizmet Ödülü’ne layik görüldü. Ödül, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Akademik Yili Açilis Töreni’nde ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis’a Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan verildi.

TURKOVAC'i Gelistiren ERÜ'ye Cumhurbaskani Erdogan'dan Ödül
Bestepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen törene Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, TBMM Baskani Mustafa Sentop, Bakanlar, YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis’in yani sira üniversite rektörleri, rektör yardimcilari ile akademisyenler katildi.

Düzenlenen törende, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’in konusmalarinin ardindan Yüksekögretim Kurulu Üstün Basari Ödülleri verildi.

Yüksekögretim Kurulu Üstün Basari Ödülleri kapsaminda ERÜ COVID-19’a karsi inaktif asinin gelistirilmesi ve insan faz çalismalarinin yürütülmesi projesi ile 2021 Yili Topluma Hizmet Ödülü’ne layik görüldü.

Ödül, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis’a Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan takdim edildi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis, konuyla ilgili yaptigi açiklamada Asi Arastirma ve Gelistirme Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan COVID-19’a karsi gelistirilen yerli asi TURKOVAC’in ödüle layik görülmesinden dolayi mutlu olduklarini belirterek, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’a tesekkür etti

-IHA-
Kaynak: İHA