TBMM'de 6 Partiden 'Güçlendirilmis Parlamenter Sistem' Toplantisi

CHP Genel Baskan Yardimcisi Muharrem Erkek: 'Çalismalar güzel gidiyor. Ortak bir metin olustu. Genel baskanlara sunacagiz' IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Bahadir Erdem: 'Ortak ilkelerde ayni seyleri düsünüyoruz'

CHP, IYI Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi yetkilileri, "parlamenter sistemin temel ilkeleri"ni ele almak üzere bir araya geldi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Muharrem Erkek ile IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Bahadir Erdem, Meclis'te gerçeklestirdikleri toplanti devam ederken gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Erkek, çalismalarinin son derece verimli geçtigini, temel ilkelerde uzlastiklarini belirtti. Erkek, bugünkü toplantida güçlendirilmis parlamenter sistemin temel ilkelerini görüstüklerini, sik sik toplanacaklarini ifade etti. Erkek, "Çalismalar güzel gidiyor. Çok acelemiz de yok. Sonuçta ortak bir metin olustu. Genel baskanlara sunacagiz." dedi.

Erdem de çok verimli bir çalisma oldugunu, her sali Meclis'te toplanacaklarini aktardi. Büyük bir heves ve gayretle bu çalismalari sürdüreceklerini dile getiren Erdem, "Ana basliklarimizin ne olduguna baktik. Ne kadar zaman dilimi içinde bitirebilecegimize iliskin görüsmemiz oldu. Ortak ilkelerde ayni seyleri düsünüyoruz. Bu ortak ilkelerin içindeki en önemli seyleri bütün olarak hazirlayip genel baskanlarimizin önüne sunacagiz. Zannediyorum hepimiz, 6 parti de yaptigimiz isten son derece memnunuz." diye konustu.

"Nihai metin yazimi ne zaman sonuçlanir?" sorusu üzerine Erdem, "Su anda bunun için bir sey söylemek erken ama herhalde önümüzdeki yilbasini bulur diye tahmin ediyoruz." dedi.

Erdem, toplantiya katilim konusunda diger partileri de davet edip etmeyeceklerine iliskin soru üzerine, ülkenin güçlü parlamenter sisteme ihtiyaci olduguna inanan diger partilerin de kendilerine katilabilecegini söyledi.

Kaynak: AA