Sirnak'in Suriye Sinirindaki Bostanci Köyünde Yer Fistigi Hasadi Yapildi

Vali Ali Hamza Pehlivan: '15 yil önce 200 dekar ile baslanan yer fistigi üretimi 75 bin dekara ulasti. Sirnak yer fistigi üretiminde geçen yil ülke genelinde Adana ve Osmaniye'den sonra 3'üncü siraya yerlesti' 'Tesvikler devletimizin, milletimizin gayretleri çok degerli ve kiymetli. Bu kadar faaliyeti yapabiliyorsak yakaladigimiz güven ve huzur ikliminin payi da son derece yüksek'

Sirnak'in Suriye sinirindaki Bostanci köyünde yer fistigi hasat senligi düzenlendi.

Silopi ilçesinin Bostanci köyünde düzenlenen senlige katilan Sirnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, traktöre binerek yer fistigi hasadi yapti.

Senlikte konusan Vali Pehlivan, Sirnak'ta 15 yil içerisinde Kirsal Kalkinmayi Destekleme Programi kapsaminda verilen desteklerin yaklasik 50 milyon lira oldugunu, bunlarin hibe destekleri seklinde verildigini söyledi.

"15 yil önce 200 dekar ile baslanan yer fistigi üretimi 75 bin dekara ulasti. Sirnak yer fistigi üretiminde geçen yil ülke genelinde Adana ve Osmaniye'den sonra 3'üncü siraya yerlesti." diyen Pehlivan, yer fistigi üreten çiftçilerin sayisinda da artis yasandigini belirtti.

- "Omuz omuza vererek yarinlara emin adimlarla yürüyecegiz"

Pehlivan, "Geçen yil 300 çiftçimiz bu isle istigal ederken bu sene 400 çiftçimiz yer fistigi ile istigal ediyor." dedi.

Ülkede tarima Cumhurbaskani himayelerinde çok önemli destekler verildigini aktaran Pehlivan, "Yaklasik 1600 projeyi devletimiz desteklemis durumda. Bu desteklere sahip çikildigi zaman, destekler çiftçilerimiz, üreticilerimiz tarafindan sahiplenildigi zaman bir katma deger olusturuyor. Üreticilerimiz kazaniyor. Bunun pazarlamasini yapanlar kazaniyor. Bir zincir halinde birçok sektör de bundan nasiplenmis oluyor." diye konustu.

Bu faaliyetlerin gerçeklesmesinde bölgede saglanan huzur ve güven ortaminin önemine deginen Pehlivan, sunlari kaydetti:

"Tesvikler devletimizin, milletimizin gayretleri çok degerli ve kiymetli. Bu kadar faaliyeti yapabiliyorsak yakaladigimiz güven ve huzur ikliminin payi da son derece yüksek. Ne kadar güvende ne kadar huzur içerisindeysek görüyoruz ki her alana olumlu yansiyor. Allah'in izni ile birligimizi, beraberligimizi daha da sikilastiracagiz. Daha da omuz omuza, el ele vererek yarinlara insallah emin adimlarla hep birlikte yürüyecegiz."

GAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskan Vekili Mehmet Açikgöz de, Sirnak'ta 2014-2021 döneminde yaklasik 80 projenin 45 milyon lira bütçe ile desteklendigini belirtti.

Hasat senligine, Silopi Kaymakami Can Kazim Kuruca, Tarim ve Orman Il Müdürü Selman Demirel, Tarim ve Orman Ilçe Müdürü Mustafa Osmanoglu, çiftçiler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA