Seyyar Satici Yerde Buldugu Para Dolu Cüzdani Sahibine Ulastirdi

Sanliurfa’nin Siverek ilçesinde bir seyyar satici, yerde buldugu para dolu cüzdani sahibine ulastirdi.

Seyyar Satici Yerde Buldugu Para Dolu Cüzdani Sahibine Ulastirdi
Siverek ilçesinde seyyar saticilik yapan Ahmet Canbaz, sarimsak sattigi tavlasinin üzerinde sahipsiz bir para cüzdani fark etti. Canbaz, cüzdani açtiginda içinin dolu para oldugunu fark etti. Tavlasiyla Solugu Siverek Zabita Amirliginde alan duyarli vatandas, buldugu para cüzdanini zabitalara teslim etti. Cüzdanin içerisinde bulunan nüfusa kimligiyle cüzdan sahibine ulasan zabita görevlileri, zabitaliga gelen cüzdan sahibi kadina, cüzdani teslim edildi.

Seyyar saticilik yaptigini söyleyen Ahmet Canbaz, “Bir ara baktim ki benim tavlamin üzerinde bir cüzdan var, bu cüzdaninin sahibine nasil ulasacagim, aklima zabita amirligine gitmek geldi. Geldim buraya, onlarda cüzdani açtilar ve buradan sahibine ulastilar. Hanim efendi geldi, parasini ve cüzdanini teslim ettik. Allah korusun, Allah haram lokma bize nasip etmesin” dedi.

Zabita Hilmi Bilgiseven de devamli kovalamaca yasadigimiz seyyar saticinin örnek davranisini gördüklerinde çok duygulandiklarini belirterek, “Bu arkadasimiz yerde bir cüzdan bulmus, bu cüzdanla birlikte Amirligimize geldi, cüzdanda ki kimlige bakarak, cüzdan sahibine ulastik. Içinde bir miktar para vardi, telefonla sahibine ulastik ve cüzdan sahibi buraya geldi ve cüzdani sahibine teslim ettik. Duyarliligindan dolayi arkadasimiza tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA