Prof. Dr. Fuat Sezgin Islam Bilim Tarihi Sempozyumu 7 Ekim'de Basliyor

Yurt içi ve yurt disindan 68 bilim insaninin katilacagi 16 oturum olarak planlanan sempozyumun ana temasi 'Islam Bilim Tarihine Metodolojik Yaklasimlar' olarak belirlendi.

2. Uluslararasi Prof. Dr. Fuat Sezgin Islam Bilim Tarihi Sempozyumu 7-9 Ekim’de Istanbul’da gerçeklestirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanliginin destegiyle, Prof. Dr. Fuat Sezgin Islam Bilim Tarihi Arastirmalari Vakfi, Istanbul Üniversitesi (IÜ) ve Fatih Sultan Mehmet Vakif Üniversitesi'nin (FSMVÜ) is birliginde düzenlenen sempozyumun ana temasi "Islam Bilim Tarihine Metodolojik Yaklasimlar" olarak belirlendi.

Sempozyumda bilim, tarih, din, felsefe, toplum, siyaset, ekonomi ve dil arasindaki iliskiler aginin kesisim noktasinda yer alan Islam bilimleri tarihine ne tür metodolojik araçlarla yaklasilmasi gerektigi, farkli disiplinlerdeki metodolojik perspektiflerden nasil ve ne oranda yararlanilabilecegi sorularina cevap aranacak.

Yurt içi ve yurt disindan 68 bilim insaninin katilacagi, 16 oturum olarak planlanan sempozyum, tebligcilerin 51’inin yüz yüze katilacagi 17’sinin ise sunumlarini çevrim içi sunacagi karma bir yöntemle icra edilecek.

- Sempozyum internetten canli yayinlanacak

Açilis programi IÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre ve Kültür Merkezi'nde 7 Ekim'de gerçeklestirilecek açilis programi FSMVÜ YouTube kanalindan, IÜ Rektörlük Binasindaki doktora ve mavi salonlarda gerçeklestirilecek oturumlar ise IÜ YouTube kanalindan canli yayinlanacak.

Program ve bildiri özetlerine "www.fuatsezginsempozyumu.org" adresinden erisilebilen sempozyum süresince FSMVÜ Geleneksel Türk Sanatlari Bölümü tarafindan hazirlanan "Bilimden Sanata Yansimalar 2" adli karma sergi de Istanbul Üniversitesi Rektörlük Binasinin giris kisminda ilgililerin begenisine sunulacak.

Uluslararasi Prof. Dr. Fuat Sezgin Islam Bilim Tarihi Sempozyumu’nun ilki Haziran 2019'da gerçeklestirilmisti. Sempozyumla, 2018’de vefat eden Islam bilimler tarihi alaninda dünyanin sayili isimlerinden Prof. Dr. Fuat Sezgin'in hatirasini yasatmak ve ortaya koydugu bilimsel mirasin gelecek nesiller için güçlü bir ilham kaynagi olmasini saglamak amaçlaniyor.
Kaynak: AA