Kazak Sair Jambil Jabayev'in Ismi Keçiören'de Sokaga Verildi

Keçiören Belediyesince, Esertepe Mahallesi'ndeki bir sokaga, Kazakistan'in ünlü halk sairlerinden Jambil Jabayev'in adi verildi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, 175'inci dogum yili anisina Kazakistan'in sembol sairlerinden Jabayev'in adinin verildigi sokagin açilisinda konusan Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, usta yazarin biraktigi eserlerle kendi kültürüne sahip çikarak, devletinin ve milletinin bir gün hürriyetine kavusacaginin nisanesini ortaya koydugunu belirtti.

Altinok, "Dilimiz ve dinimiz eger yok olmadiysa, kültür adamlarimizin ve sanatçilarimizin hayatlari pahasina verdikleri mücadeleler sayesindedir. O dönemde yanan ates elden ele bugünlere gelmis ve Türk cografyasini aydinlatmistir." ifadesini kullandi.

Esertepe Mahallesi'ndeki sokagin açilisina, Kazakistan'in Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kazakistan Yazarlar Birligi Baskani Ulugbek Esdevlet, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.

Kaynak: AA