Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Siz Ne Kadar Iyi Yaparsaniz Memleketimizin Disa Bagimliligi O Kadar Azalir'

3’üncü Askeri Radar ve Sinir Güvenligi Zirvesi’nde savunma sanayii firmalarinin temsilcilerine seslenen Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Siz ne kadar iyi yaparsaniz memleketimizin disa bagimliligi o kadar azalir. Bunlarin her birisi ihraç kalemi olarak bizim ülkemizi daha fazla güçlendirme kabiliyetine sahip olur, ülkemizin ve milletimizin özgüvenini arttirir” dedi.

Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Siz Ne Kadar Iyi Yaparsaniz Memleketimizin Disa Bagimliligi O Kadar Azalir'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Bestepe Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 3’üncü Askeri Radar ve Sinir Güvenligi Zirvesi’ne katildi.

Fuarda stant kuran firmalar ile yakindan ilgilenen Bakan Soylu, “Içisleri Bakanligina bagli Jandarma Genel Komutanligindan, Iller Idaresi Genel Müdürlügüne kadar, Emniyet Genel Müdürlügümüzden, Sahil Güvenlik Komutanligimiza kadar, AFAD’a kadar tüm kuruluslarla entegre bir sekilde çalismaniz bizim temel beklentimizdir. Kullanmak istediginiz, denemek istediginiz, tecrübe etmek istediginiz her noktaya açik oldugumuzu ifade etmek istiyorum” diye konustu.



“Kar marjlarini asagiya dogru çekmemiz gerek”

Yerli ve milli üretim konusunun önemli oldugu kadar maliyetin de önemli oldugunu söyleyen Soylu, “Yerlilik ve millilik konusunda da sizin üretiminiz açisindan pozitif ayrimciliga ihtiyacimiz oldugunu ve buna bu sekilde baktigimizi da ifade etmek istiyorum. Son zamanlarda yaptigimiz degerlendirmeler çerçevesinde, maliyetlenmeler ilk maliyetlenme gibi degil artik. Rekabeti daha iyi asabilmek, bizim bu konularda sahamizi daha çok genisletebilmek için biraz maliyetleri ve kar marjlarini asagiya dogru çekmemiz gerek. Bunu da sunun için söylüyorum evet az kullanirken ilk yatirim maliyetlerinizi biraz yüksekte tutmanizi kabul edebiliriz. Ama simdi ürünlerinizin birçok alanda yayginlastigini görüyoruz. Eger bu yayginlasmayi görüyor isek maliyetleri bizim açimizdan da biraz daha asagiya çekmenizin faydali olabilecegini düsünüyorum” degerlendirmesini yapti.

“Siz ne kadar iyi yaparsaniz memleketimizin disa bagimliligi o kadar azalir”

Her zaman savunma sanayii sirketlerine bakanlik olarak yardimci olmaya hazir olduklarini belirten Bakan Soylu, “24 saat size kapimiz açik. Bizim kurumlarimizda da bir haksizlik, bir eksiklik veya eksik bilgiden kaynaklanan bir degerlendirme veya tercih görürseniz bizatihi onlarla da konusun. Bizim yapmamiz gereken Türkiye içerisindeki bu üretimleri arttirmaktir. Bunu lütfen bir seremoni cümlesi olarak düsünmeyin emrinize amadeyiz. Siz ne kadar iyi yaparsaniz memleketimiz o kadar güçlenir. Siz ne kadar iyi yaparsaniz gelecek nesillerimiz ve gençlerimiz sizin mesleginizi kendilerine ait cazibe meslegi olarak görürler. Siz ne kadar iyi yaparsaniz memleketimizin disa bagimliligi o kadar azalir. Bunlarin her birisi ihraç kalemi olarak bizim ülkemizi daha fazla güçlendirme kabiliyetine sahip olur, ülkemizin ve milletimizin özgüvenini arttirir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA