'Gürültü' Tartismasinda Anne Ve Oglunu Öldüren Saniga 2 Kez Müebbet Hapis Istendi

Esenyurt'ta gürültü yaptiklari gerekçesiyle av tüfegiyle komsusunu ve oglunu öldüren, diger çocugunu da yaralayan sanigin yargilandigi davada esas hakkindaki mütalaasini açiklayan savcilik, 2 kez müebbet ile 9 yildan 15 yila kadar hapis cezasi istedi.

Bakirköy 9. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik Akin Aydin, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile baglandi. Müstekiler ve taraflarin avukatlari da durusmada hazir bulundu.

Esas hakkindaki mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, sanik Akin Aydin ile maktuller Fadime Kurt ve Tugrul Kurt'un ayni binada yasadiklarini, Aydin'in yukaridaki daireye çiktigini, pompali tüfekle ates edip kapiyi kirdigini, sonrasinda hedef alarak maktul Fadime Kurt ve Emrah Kurt'a ates ettigini belirtti.

Anne Kurt'un hayatini kaybettigi, Emrah Kurt'un ise boyun ve omzundan yaralandigi aktarilan mütalaada, bir üst katta oturan Fadime Kurt'un diger oglu Tugrul Kurt'un, silah sesi üzerine alt kata indigi sirada sanigin hedef alip ates etmesiyle hayatini kaybettigi bildirildi.

Mütalaada, sanigin bu cinayetleri üst kattan gelen çocuk sesi üzerine isledigini söyledigi ancak tanik ifadelerinde bunun dogrulanmadigi ifade edilen mütalaada, sanigin cinayetleri neden islediginin tespit edilemedigi degerlendirildi.

Davaya katilanlarin saniga yönelik herhangi bir haksiz eyleminin gerçeklesmedigi belirtilen mütalaada, sanik Akin Aydin'in 2 kisiyi "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye tesebbüs etme" suçundan 2 kez müebbet ile 9 yildan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.

Mahkeme heyeti, sanik Aydin ile avukatinin mütalaaya karsi savunmalarini hazirlamalari için süre vererek, durusmayi erteledi.

- Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, Esenyurt'ta ailesiyle yasayan sanik Akin Aydin'in, 31 Ekim 2020'de üst katindan gürültü gelmesi sebebiyle av tüfegini alarak yukariya çiktigi ve burada maktul Fadime Kurt ile tartismaya basladigi anlatiliyor.

Iddianamede, sanigin, maktul Kurt'un kapiyi kapatmasi üzerine kapinin arkasinda oldugunu bilerek orta kismina, kilit bölümlerine 5-6 el ates ettigi, akabinde kapinin açilmasiyla Fadime Kurt ve oglu Emrah Kurt'a da ates etmeye devam ettigi kaydediliyor.

Sanik Aydin'in, tartisma ve silah sesleri üzerine merdivenden inen baska bir daire oturan Tugrul Kurt'a da birden fazla kez ates ettigi anlatilan iddianamede, Fadime ve Tugrul Kurt'un hayatini kaybettigi, Emrah Kurt'un da yaralandigi belirtiliyor.

Iddianamede, sanik Akin Aydin'in "kasten öldürme" suçundan 2 kez müebbet hapisle "kasten öldürmeye tesebbüs etme" suçundan 9 yildan 15 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi isteniyor.

Kaynak: AA