Gürültü Nedeniyle 2 Komsusunu Öldüren Akin Aydin'in Yargilandigi Davada Mütalaa Açiklandi

Esenyurt’ta çocuk gürültüsü nedeniyle iki komsusunu öldüren Akin Aydin’in yargilandigi davada mütalaa açiklandi. Mütalaada Aydin’in 2 kez müebbet ve 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.

Gürültü Nedeniyle 2 Komsusunu Öldüren Akin Aydin'in Yargilandigi Davada Mütalaa Açiklandi
Esenyurt Necip Fazil Kisakürek Mahallesi’nde 31 Ekim 2021 tarihinde üst katta oturan komsusundan gelen çocuk seslerinden rahatsiz olup, pompali tüfekle komsulari Fadime Kurt (50) ve Tugrul Kurt’u (31) öldürüp, Emrah Kurt’u da (26) omuzundan yaralayan Akin Aydin’in yargilandigi davanin görülmesine devam edildi.

Bakirköy 9. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada sanik Akin Aydin SEGBIS sistemi ile hazir edilirken, müstekiler ve taraf avukatlari durusma salonunda hazir bulundu.

Durusmada mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi sanik ile maktuller ve müstekilerin ayni binada oturduklarini belirterek, sanigin binanin 2. katinda oturdugunu, suç tarihinde üst kattaki dairenin önüne giderek pompali tüfek ile ates edip kapiyi kirdigini aktardi.

Mütalaada sanigin Fadime Kurt ve katilan Emrah Kurt’a ates ettigi, yakin mesafeden yapilan atis sonucu Fadime Kurt’un hayatini kaybettigi, Emrah Kurt’un ise boyun ve omuz bölgelerinden yaralandigi anlatildi. Maktul Fadime Kurt’un üst katta oturan oglu Tugrul Kurt’un silah sesi duymasi üzerine alt kata indigi belirtilen mütalaada, sanigin Kurt’u görüp ates ettigi ve ölmesine neden oldugu açiklandi.

Mütalaada sanigin cinayetleri üst kattan gelen çocuk sesine sinirlenip isledigini söyledigi ancak taniklarin çocuk sesi olmadigini beyan ettigi anlatildi. Sanigin cinayetleri neden islediginin tespit edilemedigi de mütalaada açiklandi. Mütalaada sanik Akin Aydin’in 2 kez ‘kasten öldürme’ ve ‘kasten öldürmeye tesebbüs’ suçlarindan 2 kez müebbet ile 9 yildan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.

Durusmada söz verilen sanik avukati mütalaaya karsi savunma yapmak için süre talep etti. Mahkemeye heyeti, sanik avukatinin mütalaaya karsi savunma yapmasi için süre vererek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Büyükçekmece Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, 31 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen olay anlatilmisti. Iddianamede olay günü sanik Akin Aydin’in gürültü gelmesi üzerine komsusu Fadime Kurt ile tartisip, pompali tüfekle Fadime Kurt’a daha sonrasinda odadan çikan oglu Tugrul Kurt’a ates ederek ölümüne sebebiyet verdigi belirtilmisti. Iddianamede sanik Aydin’in ayrica Emrah Kurt’a ates ederek yaralanmasina neden oldugu açiklanmisti. Sanik Aydin’in ‘kasten öldürme’ suçundan 2 kez müebbet hapis, ‘kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan ise 9 yildan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edilmisti.
Kaynak: İHA