Ford Trucks Almanya Pazarina Girdi

Ford Trucks Genel Müdür Yardimcisi Serhan Turfan: 'Avrupa'daki büyüme planlarimizda stratejik öneme sahip Almanya'da, müsterilerimizi ITOY ödüllü çekicimiz FMAX ve en verimli tasima çözümleri sunan modellerimizle bulusturmak için sabirsizlaniyoruz' 'Almanya'nin ardindan önümüzdeki 3 yil içerisinde Avrupa'nin tamaminda bulunarak global operasyonlarimizi 55 ülkeye yaymayi hedefliyoruz'.

Ford Otosan'in agir ticari markasi Ford Trucks, dünya çapindaki büyümesini Portekiz, Ispanya, Italya, Belçika ve Lüksemburg'un ardindan Avrupa'nin en büyük agir ticari pazarina sahip Almanya ile sürdürüyor.

Ford Trucks'tan yapilan açiklamaya göre, 2019 Uluslararasi Yilin Kamyonu (ITOY) ödüllü F-MAX basta olmak üzere, Ford Otosan mühendislerinin Eskisehir'de sifirdan gelistirdigi ürün portföyünün yani sira yenilikçi teknolojiler ile uluslararasi arenada yogun talep gören Ford Trucks, Bati Avrupa yayilim planlarinda stratejik öneme sahip Almanya pazarina otomotiv sektöründe 100 yili askin köklü bir geçmise ve bilgi birikimine sahip yeni distribütörü Stegmaier Group ile is birligi yaparak girdi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Ford Trucks Genel Müdür Yardimcisi Serhan Turfan, Ford Trucks'in salgina ragmen kilit önem tasiyan pazarlarda ardi ardina açilislar gerçeklestirdigini belirtti.

Ford Trucks olarak, yarim asri askin süredir otomotiv sektöründe "ilk"leri basarmaya ve dünya çapinda bir basari hikayesi yazmaya devam ettiklerini aktaran Turfan, sunlari kaydetti:

"Bir araci sifirdan ticari ürün haline dönüsene kadar, motor da dahil olmak üzere komple tasarlayacak, gelistirecek ve test edecek tüm yetenek ve altyapiya sahip konumdayiz. Mühendislik yetkinliklerimiz ve AR_GE gücümüz sayesinde Türkiye'de ürettigimiz agir ticari araçlari 40'i askin ülkeye ihraç ederken, Türk mühendislerinin emekleri ile gelistirdigimiz araçlar dünyanin dört bir yaninda bizleri gururlandirmaya devam ediyor. Uluslararasi pazarlarda yerli üretimle büyüyen, global agini hizla büyüten Ford Trucks ile ülkemizi yurt disinda en iyi sekilde temsil etmek için çalisiyoruz. 2019 ITOY ödülünün ardindan F-MAX'e Avrupa'dan gelen yogun taleple birlikte büyüme planlarimizi erkene çekmistik. Bu dogrultuda 2019'da Polonya, Litvanya, Portekiz ve Ispanya pazarlarinin ardindan yogun talep gördügümüz pazarlardan Italya, Belçika ve Lüksemburg yapilanmamizi tamamladik. Simdi de Ford Trucks'in Avrupa’daki büyümesinde stratejik öneme sahip, Avrupa'nin en büyük agir ticari pazari olan Almanya'ya adim atmanin gururunu yasiyoruz. Stegmaier Group'un hem agir ticari pazari uzmanligi hem de Almanya'daki tecrübeleri ile markamizi en iyi sekilde temsil edeceginden eminiz."

- Ford Trucks'in hedefi tüm Avrupa'ya yayilmak

Serhan Turfan, Almanya'nin Ford Trucks markasi için önemli firsatlar barindirdigini belirterek, "Avrupa, bizim ana ihracat pazarimiz ve barindirdigi potansiyel ile büyüme stratejimizde büyük öneme sahip. Almanya, bu stratejinin çok önemli bir parçasi. Burada en verimli tasima çözümleri sunan modellerimizle yeni müsterilerimize deger yaratacagiz. Öte yandan, Avrupa'nin tamaminda kalici bir büyüme gerçeklestirmek için çalismalarimiza hizla devam ediyoruz. Almanya'nin ardindan önümüzdeki 3 yil içerisinde Avrupa'nin tamaminda bulunarak global operasyonlarimizi 55 ülkeye yaymayi hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA