Engelli Sporcular, 'Engelsiz Yasam Senligi'nde Stres Attilar

Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar:'Bu organizasyonun bir parçasi olmaktan son derece mutlu ve onurluyuz' Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Hasan Sayyidan:'Senlik, engellilerin hem toplumla tanistirilmasi hem de onlarin ne yapabildiklerini topluma gösterilmesi açisindan çok önemli'' Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaskani Ensar Kurt:'Burada engellerini asmis engelli sporculari görüyoruz. Ailelerimiz son derece mutlu'

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Baskani Fatih Çintimar, "Engelsiz Yasam Senligi'nin bir parçasi olmaktan son derece mutlu ve onurluyuz. Bu tür organizasyonlarin sayilarini daha da artirip çocuklarimiza daha fazla ulasabiliriz." dedi.

Engelli sporcular ve aileleri, AK Parti Ankara Il Baskanliginca 19 Mayis Spor Kompleksi'nde düzenlenen Engelsiz Yasam Senligi'nde eglenceli dakikalar geçirdi, stres attilar.

TAF Baskani Çintimar, tüm engelli sporcularin programa katildigini belirterek, organizasyonu gerçeklestirenlere tesekkür etti.

Programin yapilmasi için gereken destekleri verdiklerini vurgulayan Çintimar, "Yarin onlarin pozisyonuna düsmemek gibi bir garantimiz yok. Bu organizasyonun bir parçasi olmaktan son derece mutlu ve onurluyuz. Bu tür organizasyonlarin sayilarini daha da artirip çocuklarimiza daha fazla ulasabiliriz." diye konustu.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Hasan Sayyidan da etkinlige katildiklari için mutlu olduklarini ifade ederek, "Erkek Golbol Milli Takimimiz burada. Güzel bir senlik. Senlik, engellilerin hem toplumla tanistirilmasi hem de onlarin ne yapabildiklerini topluma gösterilmesi açisindan çok önemli." dedi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Baskan Vekili Ilhami Kilinçkaya da bedensel engelli bireylere katkida bulunmak için 8 kisiyle "Engelsiz Yasam Senligi"ne geldiklerini aktardi.

Sporcularla çocuklari bir araya getirmek istediklerini anlatan Kilinçkaya, programi organize edenlere de tesekkür etti.

- "Burada engellerini asmis engelli sporculari görüyoruz"

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaskani Ensar Kurt, söyle devam etti:

"AK Parti Il Baskanligi, 'Engelsiz Yasam Senligi' biz de Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Görme Engelliler Spor Federasyonu ve Isitme Engelliler Spor Federasyonu istirak ettik. Burada engellerini asmis engelli sporculari görüyoruz. Ailelerimiz son derece mutlu."

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda masa tenisi bransinda altin madalya kazanan Abdullah Öztürk, Amatör Spor Haftasi nedeniyle geldikleri etkinligin keyifli geçtigini ifade etti.

Kazandiklari basarilari vatandaslara anlatabilmek adina bu tarz organizasyonlarin önemli olduguna dikkati çeken Öztürk, "Bu tarz organizasyonlar engelli bireylerin kaynasmasi açisindan önemli emegi geçen herkese tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

- "Rahat ve engelsiz spor yapabilecek sahalar hayata geçirilecek"

AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin, etkinligin kendisi için çok kiymetli oldugunu söyleyerek, senligi düzenleyen AK Parti Ankara Il Baskanligi ile senlige katilan sporculara ve ailelerine tesekkür etti.

AK Parti Ankara Il Baskani Hakan Han Özcan ise bu tür etkinlikleri her sene düzenlendiklerini belirterek, 19 Mayis Stadi'nin tanitiminin yakin zamanda Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan yapilacagini açikladi.

Amatör spor kulüpleri ile engelli vatandaslarin rahat ve engelsiz spor yapabilecegi sahalarinin hayata geçirilecegini ifade eden Özcan, sunlari kaydetti:

"AK Parti olarak iktidara geldigimizden beri Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde, engellilerimize ve engelli ailelerimize rahat bir yasam sunabilmek için çalisiyoruz. Bunlarin engellerini asmak, bizim için en büyük görevdir. Insallah hep birlikte engelleri asarak, hem dünyada hem de Türkiye'de güzel basarilara elbette imza atacagiz."

Etkinlige ayrica AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan da katildi.
Kaynak: AA