Çaycuma Manda Yogurdu Için Ikinci Hazirlik Toplantisi Gerçeklesti

Çaycuma Manda yogurdunun cografi isaretli ürün olarak yayginlasmasi için ikinci hazirlik toplantisi yapildi. Manda Yogurt üreticileri sisteme cografi isaret sistemine dahil edilmeleri ve cografi isaretli ürün amblemi kullanmalarini saglamak amaciyla yapilmasi gerekenlerin planlanmasina yönelik ikinci hazirlik toplantisi Ankara Üniversitesi Gida Güvenligi Enstitüsü’nde gerçeklestirildi.

Çaycuma Manda Yogurdu Için Ikinci Hazirlik Toplantisi Gerçeklesti
Toplantiya konunun uzmanlari Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artik ve Dr. Gida Müh. Bediha Demirözü ile Çaycuma TSO Baskani Zekai Kamitoglu, Genel Sekreter Yardimcisi Recep Acar, Çaycuma Kent Konseyi Baskani ve TMMOB Gida Mühendisleri Odasi Il Temsilcisi Tugrul Dereli, Zonguldak Manda Birligi Baskani Memduh Inam, üretici üye Galip Kirmizi katildi.

Akabinde Tarim ve Orman Bakanligi TAGEM Hayvancilik ve Su Ürünleri Arastirmalari Daire Baskani Dr. Süleyman Arslan ziyaret edildi.

Toplanti ile ilgili açiklamalarda bulunan Baskan Zekai Kamitoglu sunlari söyledi: “Degerimiz ve geleneksel ürünümüz olan cografi isaret tescilli Çaycuma Manda Yogurdu ’nu korumak ve gelecege tasimak üzere tescil sahibi kurum olarak üretim asamasindaki her türlü tüm engeller kararli çalismalarimizla asilacaktir. Ilk asamada, bu ürünün üretimini gerçeklestiren üreticilerin tescilde belirtilen üretim sartnamesine uygun üretim yapmalarini, cografi isaretli ürün amblemini kullanmalarini, cografi isaret yönetisim sistemini anlamalarini ve bu sisteme inanmalarini saglamak amaciyla çalisma plani yapilmistir. Saha çalismalari yakinda baslayacaktir. Bunun sonucunda manda yogurt üretimi izlenebilir ve denetlenebilir hale gelmesi olacaktir. Tarim ve Orman Bakanligi TAGEM Hayvancilik ve Su Ürünleri Arastirmalari Daire Baskani Dr. Süleyman ARSLAN ile yapilan görüsmede Halk Elinde Manda Islahi Projesinin ilimizde dâhil olacaginin müjdesini de almis bulunmaktayiz. Üreticilerimizi ekonomik anlamda destekleyecek bu proje sayesinde manda hayvanciligi ve süt üretimi kayit altina alinmis olacaktir. Bu durum manda hayvanciligi sektörünü ile birlikte Çaycuma Manda Yogurdu markasini da daha ileriye tasiyacaktir.”
Kaynak: İHA