Bip'in Toplam Indirilme Sayisi 87 Milyonu Asti

Uluslararasi uygulamalarda yasanan kesinti süresince BiP, aktif kullanici sayisini iki kat artirdi. Bu süreçte Türkiye’nin yani sira yurtdisindan da platforma olan ilgi artti. Platforma yeni katilan kullanicilarin yüzde 50’si Türkiye disindan gerçeklesti. Dün gece ile birlikte BiP’in toplam indirilme sayisi 87 milyonu asti.

Bip'in Toplam Indirilme Sayisi 87 Milyonu Asti


Dün yasanan global uygulamalardaki kesintilerin ardindan BiP, bir gecede aktif kullanici sayisini 2 kat artirdi. Yeni kullanicilarin yarisini ise Türkiye disindan gelen uluslararasi müsteriler olusturdu. Bu süreçte mesajlasma adedi yaklasik 4 kat artti. BiP’in toplam indirme adedi ise 87 milyonu asti.

Yasanan gelismelerin yerli ve milli uygulamalarin önemini bir kez daha gündeme getirdigini belirten Turkcell Dijital Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Ataç Tansug sözlerine söyle devam etti: “Hep dile getirdigimiz üzere küresel uygulamalara bagli kalmamamiz gerektigini dün yasadigimiz süreç ile bir kez daha görmüs olduk. Türk mühendislerinin gelistirdigi BiP sayesinde sadece Türkiye’deki degil dünya çapindaki kullanicilarimiz iletisimlerini kesintisiz bir biçimde devam ettirdi. Iste bizler bu yüzden sadece birkaç uluslararasi uygulamaya mahkûm kalmamak adina çalisiyor ve rakiplerimize fark atan güçlü özelliklere sahip yerli bir platforma sahip olmanin gurunu yasiyoruz. Bu vesileyle platformu tercih eden tüm kullanicilarimiza bir kez daha tesekkürlerimizi sunariz".

Türk mühendislerinin gelistirdigi platform sadece Türkiye’de degil dünyanin 192 ülkesinde de iletisim hizmeti veriyor. BiP’te 15 kisiye kadar HD kalitesinde sesli ve grup görüntülü görüsmenin yani sira HD fotograf paylasma seçenegi de bulunuyor. Yeni özellikleri hayata geçiren platform, geçtigimiz günlerde de yogun talep gösterilen üzerine ‘Durum Özelligi’ni kullanicilariyla bulusturdu. Yenilenen ara yüzüyle birlikte sadelesen tasarimiyla dikkat çeken platform, ‘Anlik Çeviri’ özelligi sayesinde mesajlasma sirasinda 106 farkli dilde sohbet etmeye imkân verirken, sadece normal zamanda degil afet anlarinda da ‘Acil Durum’ özelligiyle de kesintisiz iletisim sunuyor. Platformun ’Grup Tasima’ özelligi sayesinde, kullanicilar daha önce kullandiklari mesajlasma uygulamasindaki gruplarini ve sohbet geçmislerini platforma aktarabiliyor. Kullanicilar platforma mevcut sohbet gruplarini aktarirken grupta daha önce platformu yüklemis olan kullanicilari da tek tek seçmek zorunda kalmadan uygulamaya otomatik olarak ekleyebiliyor.
Kaynak: İHA