Baskan Bozkurt Açiklamasi 'Türkiye'nin En Önemli Sorunlarindan Bir Tanesi, Üretmemek'

Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, CHP’li Belediyeler Tarimsal Kalkinma Zirvesi’nde Esenyurt Belediyesi’nin standini ziyaret etti. Tarim Zirvesi’nin önemini vurgulayan Baskan Bozkurt, “Bu fuar, Türkiye’nin önemli sorunlarini çözebilecek sonuçlar doguracak bir çalisma” dedi.

Baskan Bozkurt Açiklamasi 'Türkiye'nin En Önemli Sorunlarindan Bir Tanesi, Üretmemek'
Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, Avrasya Gösteri Merkezi’nde CHP’li Belediyeler Tarimsal Kalkinma Zirvesi’nde Esenyurt Belediyesi’nin standini ziyaret etti. Zirve’ye, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun yani sira IBB Baskani Ekrem Imamoglu, CHP Genel Baskan Yardimcilari, CHP Parti Meclisi Üyeleri, CHP Milletvekilleri, Büyüksehir Belediye Baskanlari, Il ve Ilçe Belediye Baskanlari, çok sayida çiftçi, üretici katildi.

Esenyurt Belediyesi, 160 CHP’li belediyenin yani sira 300’ün üzerinde tarim kooperatifinin katildigi bu Zirve’de, Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt’un gelistirdigi “Üreticiden Tüketiciye Aracisiz Gida” projesi ile en çok dikkat çeken stantlardan biri oldu. Tarimsal üretime ve üreticiye destek anlaminda diger belediyelere de örnek olan Esenyurt Belediyesi fuara, is birligi içinde oldugu kooperatifler ile katilarak tarim ve üretim alanindaki çalismalarini genisletti.

Baskan Bozkurt: “Çok degerli bir zirve”

“Türkiye’nin en önemli sorunlarindan bir tanesi: Üretmemek!” diyen Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, CHP’li belediyeler tarafindan gerçeklestirilen Zirve’nin önemine dikkat çekti. “Bu fuar, Türkiye’nin önemli sorunlarini çözebilecek sonuçlar doguracak bir çalisma” seklinde konusan Baskan Bozkurt, söyle devam etti: “Çok degerli bir Zirve. Tarim alaninda, hayvancilik alaninda üretmeye yönelik bence çok degerli. Cumhuriyet Halk Partili bütün belediyelerin ve dolayisiyla Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin de önemli gündemlerinden bir tanesiydi. Burada vücut buldu. Çok degerli sonuçlar olacagini düsünüyorum. Bundan sonra hem bakis açisi, felsefe olarak, üretime ve tarima bakis açisi olarak çok önemli sonuçlar doguracagini düsünüyorum. Sadece brosürle, pankartla degil, gerçek ürünle, uygulanmis projeler ile gelecege dair hayâller ile ve bu hayâllere inanip sahip çikan insanlarla beraber yogruldugu için bu stant. Bizim yolumuz uzun. Artik bu isin stantlardan çikip hayatin en etkin atomuna kadar ilerlemesi lazim.”

Baskan Koçulu: “Vaatlerin tutulmasi sonucunda buralardayiz”

Türkiye’nin önemli kooperatiflerinden biri olan Kars Kivilcasi ve Kars Yöresel Ürünler ve Pazarlama Kooperatifi’nin Baskani Ilhan Koçulu, Esenyurt Belediyesi’nin standinda olmasi ve Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt ile çalismasinin nedeninin, seçim sürecinde verilen vaatlerin yerine getirilmesi oldugunu vurgulayarak sebeplerini siraladi. Baskan Koçulu, “Anadolu; ‘Ana’ gibi dolu bir toprak, dolu bir cografya. Bu cografyanin her kösesinde çok ciddi potansiyeller var. Bu potansiyeller pazara nasil tasinir, nasil harekete geçirilir, diye düsündügümüzde bizim tek eksigimiz, küresel gida politikalarini sirketler üzerinden götürenlerle yerelde aile isletmeleri, küçük isletmeler ve küçük çiftlikleri yok sayma üzerine kuruldu. Simdi bu noktada siyasi destek, iktidar destegi çok önemli. Baskanimiz seçim öncesi bu vaatlerde bulundu ve biz bugün buraya gelebilmissek o vaatlerin tutulmasi sonucunda buralardayiz. Özet olarak, Anadolu’da üretilen tüm bu yerel, geleneksel, küçük isletmelerde yetistirilen ürünlerin, mamullerin toplumla bulusturulma noktasinda Esenyurt Belediyesi’nin çok önemli bir destegini hissettigimiz, gördügümüz için Esenyurt Belediyesi’nin standindayiz” diye konustu.



Kadinlarin el emegi ürünleri, Esenyurt Belediyesi’nin standinda sergilendi

Gümüshaciköy Kadineli Kooperatifi Baskani Keziban Bayram, el emegi ürünlerinin standin basucunda sergilemesinden dolayi Esenyurt Belediyesi’ne tesekkür etti. Esenyurt Belediyesi ile is birligi yapan Kadineli Kooperatifi Baskani Bayram, “Bize bu standi sagladigi için yer verdigi için inanilmaz derecede bizi memnun ettiler. Biz 16 kadin olarak bu yola çiktik ve su an kendi emegimizi sergiliyoruz” ifadelerini kullandi.

Ekim: “Çok duyarli çalismalar yapiyorlar”

Esenyurt Belediyesi’nin sogan aliminda is birligi yaptigi üretici kooperatiflerinden biri olan Amasya Karatepe Tarimsal Kooperatifi Baskani Hamdullah Ekim, Esenyurt Belediyesi’nin tarimsal kalkinmaya ve üreticilere vermis oldugu desteklerini hatirlatti. “Çok duyarli çalismalar yapiyorlar” diyen Baskan Ekim söyle devam etti: “Geçtigimiz yillarda Esenyurt Belediyesi’nin yapmis oldugu 25 bin aileye 300 ton sogan dagitimi projesinde, kooperatif olarak Esenyurt Belediyesi’yle beraber çalistik. Çok güzel bir projeye imza attik. Bu yil da belediyeler ve Tarimsal Kalkinma Zirvesi’nde, fuarinda Esenyurt Belediyesi’nin misafiri olarak stantta hazir bulunmaktayiz. Esenyurt Belediyesi’ne, tarimsal kalkinmada bizlere vermis oldugu, üreticilere vermis oldugu desteklerden dolayi ve misafirperverliginden dolayi çok tesekkür ediyoruz, sag olsun. Insallah önümüzdeki günlerde daha güzel çalismalarla bu islerin sonuçlanacagina inaniyorum. Bu fuarda, diger tarimsal kalkinma kooperatifleriyle, kadin girisimci kooperatiflerle tanisma firsatlarimiz oldu. Güzel bir fuar. Iyi dostluklar edindik.”
Kaynak: İHA