Bashekim Domaç Açiklamasi 'Saglikli Nesiller Emzirilen Bebeklerden Olusacak'

1-7 Ekim Emzirme Haftasi kapsaminda Bafra Devlet Hastanesinde “Emzirme Haftasi Etkinligi” düzenlendi. Etkinlikte konusan Bashekim Uzm. Dr. Alaiddin Domaç, "Bir bebegin saglikli büyümesi ve gelismesi için ideal beslenme yöntemi emzirmedir" dedi.

Bashekim Domaç Açiklamasi 'Saglikli Nesiller Emzirilen Bebeklerden Olusacak'
Bafra Devlet Hastanesinde anne sütünün ve emzirmenin önemine dikkat çekmek, bu konuda farkindaligi arttirmak amaciyla “Emzirme Haftasi Etkinligi” düzenlendi.

Hastanenin zemin kati poliklinik girisine stant açilarak polikliniklere tedavi amaciyla gelen anne ve anne adaylarina ’ilk 6 ay sadece anne sütü’ ilkesiyle, anne sütü, emzirmenin önemi, emzirme teknikleri konularinda egitimler verildi.

Bashekim Uzm. Dr. Alaiddin Domaç ise "Büyüme ve gelismenin çok hizli oldugu yasamin ilk birkaç yilinda emzirmenin sürdürülmesi çocugun sadece o andaki degil daha sonraki yillarda da fiziksel ve ruhsal sagligini olumlu yönde etkilemektedir. Emzirme anne bebek arasindaki ilk temas ve ilk iletisimdir. Anne ile bebek arasindaki bagi güçlendirir. Bebeklerde güven duygusunu gelistirir. Bebege sagladigi olumlu katkilarin yani sira anneyi de olusabilecek hastaliklara karsi korumaktadir. Anne sütü, bebeklere gereksinimi olan tüm besin ögelerini tek basina 6 ay saglayan en iyi besindir. Sindirimi kolaydir. Anne sütü ile beslenen bebeklerin baska bir ek besine veya suya gereksinimi yoktur. Saglikli nesiller emzirilen bebeklerden olusacaktir. Günümüz pandemi sartlarinda anneler ve anne adaylari tedavi ve asi konusunda tedirginlik yasamaktadir. Yapilan arastirmalar gebelerin ve emziren annelerinde asi olmalarinin gerekliligi yönündedir. Hastanemiz anne ve bebek dostu hastane olmakla birlikte tüm anne ve bebeklerin sagligini önemsiyoruz. Anne ve anne adaylarimizi asiya davet ediyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA