AK Partili Akbasoglu Açiklamasi 'Milletimizin Tüm Kesimlerinin Alim Gücünü Artiracagiz'

AK Parti Grup Baskanvekili Emin Akbasoglu, mutlaka fiyat istikrarini olusturarak halkin tüm kesimlerinin alim gücünü artiracaklarini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, grup baskanvekilleri, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

IYI Parti Grup Baskanvekili Müsavat Dervisoglu, yeni yasama yilinda bütün siyasi partilere ve milletvekillerine basarilar diledi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in hafta sonu market alisverisi sonrasi açiklama yaptigini animsatan Dervisoglu, "Sayin Erdogan'in 'fiyatlar uygun' dedigi markette bile ürünler iki yilda yüzde yüz artmistir. Bu durum ekonominin kötü gidisinin, alim gücünün azaldiginin, TÜIK'in açikladigi enflasyon oranlarinin gerçegi yansitmadiginin; memura, çiftçiye, emekliye ve asgari ücretliye gelen zamlarin ise yetersiz kaldiginin bir göstergesi olarak karsimiza çikmaktadir." dedi.

Dervisoglu, yargida, dis politikada, egitimde, ekonomide, saglikta, her alanda söz verilip yapilmayan vaatlerin IYI Parti olarak takipçisi olacaklarini söyledi.

MHP Grup Baskanvekili Levent Bülbül de yasama yilinin hayirli olmasini temenni etti.

Bülbül, "Yapacagimiz çalismalarin, milletimizin menfaatlerine hizmet etme noktasinda titizlik içinde yürütülecegine inancimiz tamdir." diye konustu.

Covid-19 salginiyla ilgili olarak vatandaslarin asi konusuna hassasiyet göstermesini isteyen Bülbül, "Asiya karsi her türlü kara propagandaya ragmen milletimizin hiçbir tereddüt göstermeden asilanmasi ve Covid-19 salginina karsi diger önlemlerle birlikte tedbirimizi almamiz gerekiyor." dedi.

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, vatandaslarin beklentilerine uygun, halktan yana yasalarin, müzakerelerin bol oldugu, münakasanin az oldugu bir ortamda gerçeklesmesini temenni ederek, yapici muhalefet çabalarina devam edeceklerini kaydetti.

Özel, Covid salgininda vaka sayilarinda yüksek seyrin devam ettigini animsatarak, salgindan kurtulmak için asinin tek çare oldugunu kaydetti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Tarim Kredi Kooperatiflerinin bir marketine gittigini ve alisveris yaptigini hatirlatan Özel, "Et yoktu, süt yoktu, peynir yoktu, yag yoktu; bol bol atistirmalik, gofret, hacim tutacak para tutmayacak alisveris ama sonunda bin 2 lira tuttu. Bin 2 lirayi ödeyip de 'fiyatlar uygun' diyen Recep Tayyip Erdogan’a 2 bin 825 liralik asgari ücreti hatirlatiriz; bunun içinde ev kirasi oldugunu hatirlatiriz; bunun içinde isinma, elektrik, su gideri oldugunu hatirlatiriz; arabalarin bin liraya doldugunu hatirlatiriz. Bu kadar gerçeklikten kopmus, vatandasin çektigi sikintidan bihaber anlayisin daha ne kadar iktidarda kalacagini merak eden milletimizin ve onlarla birlikte bizim, seçim için gün saydigimizi bir kez daha ifade ederiz." degerlendirmesini yapti.

Özel, Ticaret Bakani Mehmet Mus'un, Adana Il Örgütünü ziyaretinde "Partili kimligimiz var ama Bakan olarak bir devlet sapkamiz var, ondan sicak siyasete girmem." deyip yine kendi icraatlarini anlattigini belirterek, "Hep bakanlari elestiriyoruz, Varank’i, Soylu’yu ama seçilmis Meclise, milletin oy verdigi partilere saygili davranan, bu siralardan gitmis bir arkadasimiza da bu anlamda tesekkürü bir borç biliyoruz." diye konustu.

- "Mücadelemiz kararlilikla sürecek"

AK Parti Grup Baskanvekili Emin Akbasoglu, 27. Dönem 5. Yasama Yilinin herkese hayirlar getirmesini diledi.

Cumhurbaskani Erdogan'in hafta sonu alisveris yaptigi Tarim Kredi Kooperatifleri marketinde fiyatlarin piyasa fiyatlarina göre daha uygun oldugunu ifade ettigini hatirlatan Akbasoglu, "Türkiye genelinde bu marketlerin binin üzerinde yayginlastirilacagi ve bu manada, daha kaliteli ve daha ucuz ürünlerin halkimiza sunulacagi müjdesini verdi. Bu manada, mutlaka fiyat istikrarini olusturarak milletimizin, halkimizin tüm kesimlerinin alim gücünü kesinlikle artiracagiz. Her türlü spekülasyonla, her türlü istismarla da ilgili bakanliklarimiz ve ilgili idarelerimiz gerekli kontrolleri, denetimleri yapmaktadir; mücadelemiz de mutlaka kararlilikla sürecektir." dedi.

Akbasoglu, bu hafta Genel Kurulda, Deprem Arastirma Komisyonu Raporu, Paris Iklim Anlasmasi ve Kamu Denetçiligi Kurumu raporunun görüsülmesinin planlandigini bildirdi.

Öte yandan, Katip Üyelige seçilen CHP Izmir Milletvekili Sevda Erdan Kiliç, TBMM Baskanlik Divani’nda ilk kez yerini aldi.

Kaynak: AA