5 Kisiye Mezar Olan Havuz Faciasi Davasina Devam Edildi

Sakarya’nin Akyazi ilçesinde yüzme havuzunda elektrik akimina kapilarak 5 kisinin hayatini kaybetmesiyle ilgili davada, aralarinda Akyazi Belediye Baskani ve Kuzuluk eski Belediye Baskani Bilal Soykan’in da bulundugu 6 sanigin yargilanmasina devam edildi. Dava, kusur raporunun alinmasina karar verilerek ertelendi.

5 Kisiye Mezar Olan Havuz Faciasi Davasina Devam Edildi
Akyazi Kuzuluk Mahallesi’nde 23 Haziran 2017 tarihinde Kadir Kaya ve babasi Mehmet Kaya’nin sahibi oldugu yüzme havuzunda elektrik akimina kapilan Davut Mert Kaliç, Gökay Yildirim Geç, Nurullah Önlütürk, Kadir Kaya ve Mehmet Kaya hayatlarini kaybetmisti. 5 kisiye mezar olan yüzme havuzu ile ilgili açilan davada yargilama sürecine devam edildi.

Sakarya 1. Agir Ceza Mahkemesinde bugün görülen durusmaya, tutuksuz saniklar katilmazken, müstekiler ve taraf avukatlari hazir bulundu. Celse arasinda gelen belgelerin zapta geçirilmesi sonrasinda tani kolan iki kisiye söz hakki verildi.

2014 yerel seçimlerinden sonra olay yerinde denetim yaptiklarini belirten zabita görevlisi tanik M.Ö., “Is yerinde herhangi bir faaliyet yoktu. Is yerinin yoluna çakil dökülmüstü. Daha sonra denetim olduysa ben katilmadim” dedi.

Zabita görevlisi tanik S.O. ise, “2014’te ruhsat denetim için gitmistik fakat is yeri faal degildi. Is yerinin girislerine moloz dökülmüstü, kapilari kitliydi, kimse yoktu” diye konustu.

Söz alan müsteki ve avukatlari, taniklarin beyanlarini kabul etmediklerini sikayetlerinin devam ettiklerini belirtirken sanik avukatlari, eksik hususlarin giderilmesi talebinde bulundu. Görüsünü açiklayan cumhuriyet savcisi, eksik hususlarin giderilmesini istedi. Mahkeme heyeti ise kusur raporunun alinmasina karar vererek durusmayi 27 Ocak tarihine erteledi.
Kaynak: İHA