4 Bin Kilometreden Geldi Elektrik Akimina Kapildi Hayatini Kaybetti

Finlandiya’dan göç yolu ile Türkiye’ye gelen balik kartali Çorum’un Sungurlu ilçesinde ölü bulundu. Elektrik akimina kapilarak hayatini kaybettigi belirlenen balik kartalinin tahniti yapilacak.

4 Bin Kilometreden Geldi Elektrik Akimina Kapildi Hayatini Kaybetti
Edinilen bilgilere göre, ilçeye bagli Çiftlik köyünde nesli tehlike altindaki balik kartali ölü olarak bulundu. Köylüler tarafindan Doga Koruma ve Milli Parklar Çorum Sube Müdürlügü’ne getirilen markalanmis olarak tespit edilen balik kartalinin Finlandiya’dan Türkiye’ye göç yolu ile geldigi ve Çorum’un Sungurlu ilçesinde elektrik çarpmasi sonucu hayatini kaybettigi belirlenmistir. Ayaginda künyesi olan yirtici kusun Türkiye’ye 4 bin kilometre uzakliktaki Finlandiya’nin baskenti Helsinki’den geldigi anlasilirken, balik kartalinin tahnitinin yapilacagi ögrenildi.

Iri ve uzun kanatli olan balik kartali, suya dalabilen tek yirtici kus özelligine sahiptir. Çok iyi bir balik avcisi olarak bilinen ve yillarca bilim adamlari tarafindan ayak yapisi merak edilen balik kartali, bazen asili kalarak, bazen süzülerek avlanir. Genellikle tamamen suyun içine girer. Yaklasik 1 metre derine dalabilen balik kartali hemen hemen sadece balikla beslenir.
Kaynak: İHA