Zorlu Enerji, ZES Elektrikli Araç Sarj Istasyonu Agi Ile 3 Ödüle Hak Kazandi

Zorlu Enerji, Elektrikli Araç Sarj Istasyonu Agi "Zorlu Energy Solutions (ZES)" ile ikisi uluslararasi olmak üzere üç ödül aldi.

Sirketten yapilan yazili açiklamaya göre, Türkiye genelinde en yaygin elektrikli sarj istasyon agina sahip ZES bilgi ve tecrübe birikimini yurt disina tasimaya hazirlaniyor.

Zorlu Enerji, ZES ile sehirlerdeki karbon saliminin en aza indirilmesini hedefliyor. Bu kapsamda pazar lideri olarak 1100'den fazla soketle 81 ilin tamamina hizmet veren ZES, sürdürülebilirlige sagladigi katki göz önünde bulundurularak ikisi uluslararasi olmak üzere üç ödüle layik görüldü.

Sirket, ZES ile Birlesik Krallik'in önde gelen is ödülleri saglayicisi olan Awards Intelligence tarafindan verilen Best Business Awards'ta "En Iyi Sürdürülebilir Ürün ve Süreç" kategorisinde birinci seçildi. ABD merkezli Business Intelligence Group tarafindan 2016 yilindan bu yana her yil, Sustainability Awards'ta ise "Yilin Sürdürülebilirlik Ürünü" kategorisinde ödül aldi.

ZES, Türkiye'de ise Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Dernegi’nin (SÜT-D), Çevre ve Sehircilik Bakanligi ve Istanbul Teknik Üniversitesi'nin destekleriyle düzenledigi VII. Istanbul Karbon Zirvesi kapsaminda tertip edilen "2021 Düsük Karbon Kahramanlari" kapsaminda, sera gazi emisyonlarini azaltip karbon ayak izini düsürmeye yönelik sosyal ve teknik uygulamalar yürüten firmalar ve markalar arasinda yer alarak ödüllendirildi.

Kaynak: AA