Pursaklar'da 'Hayvanlari Koruma Günü' Düzenlenen Etkinlikle Kutlandi

Ankara'nin Pursaklar ilçesinde 4 Ekim Hayvanlari Koruma Günü dolayisiyla etkinlik düzenlendi.



Pursaklar Belediyesi yeni hizmet binasi önünde düzenlenen etkinlige, Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin, Tarim ve Orman Il Müdürü Bülent Korkmaz, Belediye baskan yardimcilari, meclis üyeleri, ögrenciler ve hayvanseverler katildi.

Etkinlikte konusan Tarim ve Orman Il Müdürü Korkmaz, hayvanlarin her zaman korunmasi gerektigini söyledi.

"Son dönemde kent nüfusunun artmasiyla can dostlarimizin da sayisinda bir atis var. Bunlarin ihtiyaçlari, korunmasi ve onlarla beraber yasama kültürüne de sahip olmamiz gerekir." diyen Korkmaz, bunun için hem Bakanligin hem de yerel yönetimlerin ortak çalismalar yaptigini aktardi.

Korkmaz, "Yakin zamanda sahipli hayvanlar için veteriner hekimler birligi ile bir protokol imzaladik. Sahipli hayvanlarin kayit altina alinmasiyla ilgili protokolü imzalayarak veteriner hekimlerimize yetkiyi verdik. " diye konustu.

Belediye Baskani Çetin ise, çocuklara hayvan sevgisinin asilanmasinin önemine deginerek, "Hayvan sevgisi küçük yaslarda basliyor. Hayvan sevgisini asilamayi istiyoruz ama ailelere de burada çok is düsüyor. Çocuklarla hayvanlari bizler bulusturacagiz ama ailelerin de çocuklarini alip gelmeleri lazim. Besleme noktalarimizin sayisini artirdik. 70 besleme noktasi yaptik. Merkezi yerlerde 60 barinak ve kulübe insa ettik. 137 sokak hayvanini sahiplendirdik. Bunlarla birlikte mama dagitimi da yapiyoruz." dedi.

Etkinlige katilanlar daha sonra Pursaklar Belediyesi sokak hayvanlari besleme noktalarini ziyaret ederek, hayvanlari elleriyle beslediler.

Kaynak: AA